Njemački dobavljač autodijelova ukida 5.500 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. studeni 2023. u 12:55
FOTO: REUTERS/Fabian Bimmer

Njemačka multinacionalna kompanija Continental planira ukinuti nekoliko tisuća administrativnih radnih mjesta u posrnulom odjelu za automobilske dijelove, izvijestio je poslovni list Manager Magazin.

Odjel za automobilske zaslone i sustave pomoći u vožnji ugasit će oko 5.500 radnih mjesta diljem svijeta, izvijestio je Manager Magazin u nedjelju, pozivajući se na upućene izvore.

To je nešto manje od tri posto od ukupno 200.000 zaposlenih u Continentalu, prema podacima s kraja rujna.

Planiraju gasiti u prvom redu administrativna radna mjesta dok će ona u proizvodnji i razvoju očito za sada biti pošteđena, navodi se u izvješću. Najmanje tisuću radnih mjesta Continental će ugasiti u matičnoj Njemačkoj, dodaje se.

Ukidanjem radnih mjesta šef odjela Philipp von Hirschheydt želi uštedjeti oko 400 milijuna dolara godišnje od 2025. godine, prema časopisu.

Kompanija bi mogla uštedjeti otprilike polovinu tog iznosa već 2024. godine i ponovo poslovati u plusu. Continentalov automobilski odjel zapošljava 100.000 ljudi i lani je ostvario promet od 18,3 milijarde eura.

U odgovoru na upit agencije dpa o otkazima glasnogovornik Continentala rekao je da neće komentirati “glasine”.

Kompanija razmatra “dodatne mjere jačanja konkurentnosti automobilskog sektora”, uključujući moguće promjene u administrativnoj strukturi kako bi se omogućilo brže i agilnije odlučivanje, izjavio je, dodavši da ne može reći je li odluka već donesena.

Kako javlja Manager Magazin, planovi tvrtke bit će predstavljeni zaposlenicima u ponedjeljak putem webcasta.

Komentirajte prvi

New Report

Close