Niška pivovara prodana, pa vraćena u stečaj

Autor: Poslovni dnevnik , 06. rujan 2015. u 21:59
Grupa kapitalni projekti uložila je 400 tisuća eura u obnovu proizvodne hale Niške pivovare

Sud zabranio raspolaganje imovinom kupcu Grupi kapitalni projekti zbog tužbe tvrtke Luss Investment.

Mjesec dana nakon privatizacije, Niška pivovara ponovno ide u stečaj, rekao je direktor Nikola Karanović.

On je na konferenciji za novinare u tvorničkom krugu rekao da je Niška pivovara dobila rješenje Privrednog suda u Nišu kojim se novom vlasniku tvornice, tvrtki Grupa kapitalni projekti, zabranjuje korištenje imovine, a cjelokupna imovina vraća se u stečaj i povjerava na čuvanje stečajnom upravitelju. Riječ je o posljedici tužbe koju je kompanija Luss Investment podnijela sudu, a kojom se traži poništenje kupoprodajnog ugovora, zbog navodnih propusta u postupku prodaje pivovare.

Poslije osam neuspješnih dražbi, Niška pivovara prodana je krajem srpnja za nešto više od milijun eura, ali je tvrtka Luss Investment pokrenula tužbu uz obrazloženje da je njena ponuda za kupnju bila povoljnija, navodi agencija Beta. "U sudskom rešenju i tužbi Niška pivovara nije optužena niti za jedan protuzakonit postupak, ali jesu ostala tijela u stečajnom postupku, a jedino mi trpimo posljedice", rekao je Karanović.  Nesuđeni vlasnik Niške pivovare zbog toga je krajem prošlog tjedna otkazao sve ugovore s dobavljačima opreme, a svih 25 radnika ostat će bez posla. Grupa kapitalni projekti planirala je u prosincu pokrenuti proizvodnju piva i zaposliti još 101 radnika.

Predstavnik tvrtke Grupa kapitalni projekti Dian Stefanov izjavio je da je vrlo iznenađen rješenjem Privrednog suda, ali da neće odustati od namjere da pokrene proizvodnju piva u Nišu. "Potpuno smo poštovali zakonsku proceduru i sve što je od nas traženo u postupku prodaje pivovare. Naše namjere su ozbiljne o čemu svjedoči i to što smo dosad u obnovu proizvodnih hala uložili oko 400.000 eura", rekao je Stefanov. Radnik pivovare Miljan Damnjančević najavio je prosvjede ispred Privrednog suda u Nišu već ovog tjedna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close