Nijemci zapošljavaju u Svilajncu: ‘Pozivam sugrađane da se natječu za posao u novoj kompaniji’

Autor: Poslovni dnevnik , 03. veljača 2020. u 08:36
Izgradnja tvornice počela je krajem studenoga 2019.

Kompanija HDT proizvodit će elektronske mjerne uređaje.

Njemačka kompanija HDT koja se bavi elektronikom i dio je Beha Groupa jedan je od investitora koji će od ove godine poslovati u srpskoj Općini Svilajnac.

Kompanija je kupila zemljište površine jednog hektara u Slobodnoj zoni i na više od 2000 kvadrata gradi tvornicu za proizvodnju elektronskih mjernih uređaja, javlja eKapija.

Krajem rujna, kada je potpisan ugovor između Općine Svilajnac i njemačkog investitora, Predrag Milanović, predsjednik Općine Svilajnac, nemačkoj je kompaniji uručio građevinsku dozvolu. 

Izgradnja tvornice počela je krajem studenoga 2019. Beha je obiteljska kompanija s dugom tradicijom i ta izvozno orijentirana kompanija zapošljavat će više od 100 radnika.

"Pozivam sugrađane da se natječu za posao u novoj kompaniji. Na sajmu zapošljavanja u ožujku Beha će biti jedan od poslodavaca koji će ponuditi radna mjesta i za stanovnike okolnih općina.

Razvoja Svilajnca su pomogle i nekad male lokalne tvrtke koje su se zbog obujma posla širile i sada su sposobne raditi za strane investitore i zapošljavati dodatne radnike", rekao je Predrag Milanović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close