Ni u nevolji nismo isti: Nevjerojatno je u kojem luksuzu oni dubljeg džepa provode karantenu

Autor: Tomislav Pili , 02. travanj 2020. u 11:41
FOTO: GettyImages

Dobivaju dostavu hrane, osobnog kuhara, kao i privatnu teretanu, spa tretman te korištenje ureda unutar apartmana

Luksuzni švicarski hotelski brend Le Bijou uveo je u ponudu „apartmane za karantenu“ namijenjene gostima dubljega džepa koji se u samoizolaciji ne žele odreći luksuza. Boravak u takvim apartmanima stoji između 800 i 2000 dolara po danu, a gosti za tu cijenu dobivaju dostavu hrane, osobnog kuhara, kao i privatnu teretanu, spa tretman te korištenje ureda unutar apartmana. Za dodatnih 500 dolara gosti dobivaju testiranje na koronavirus, piše CNBC.

Kada je već riječ o zdravstvenim uslugama, Le Bijou nudi posjet medicinske sestre dva puta dnevno za 1800 dolara, a tko želi da ga bolničarka pregleda svakog sata, to će ga stajati 4800 dolara dnevno. Hotel je uveo ovu uslugu nakon što je direktor Alexander Hübner primjetio pad uobičajenih rezervacija na nekoliko dana te rast rezervacija soba na najmanje 14 dana. Upitavši goste zašto ostaju tako dugo, dobio je odgovor kako su rezervirali sobe radi ostanka u samoizolaciji. Hübner je tada odlučio unaprijediti uslugu za takve goste, pa je ukinuta i potreba osobnog kontakta s recepcionarom prilikom prijave i odjave. Inače, u Le Bijou je nekada odsjedao i Jordan Belfort, poznatiji kao „Vuk s Wall Streeta“ kao i suosnivač Applea Steve Wozniak.

Kao i ostale države, i Švicarska je uvela mjere socijalnog distanciranja, apeliranje na građane da ostanu doma te je zatvorila granicu za državljane rizičnih država. Prema posljednjim podacima, u Švicarskoj je od COVID-19 oboljelo 16.605 osoba, a 433 ih je preminulo.

Komentirajte prvi

New Report

Close