Nakon ZF-a u Pančevo stižu još dva njemačka ulagača

Autor: Poslovni dnevnik , 15. svibanj 2019. u 21:59
Proizvođač dijelova za automobile ZF planira novo ulaganje od 60 milijuna eura

Prioritet lokalne vlasti bilo je opremanje Sjeverne poslovne zone za privlačenje tvrtki.

Nakon pokretanja proizvodnje u ZF-u, njemačkoj kompaniji iz sektora autoindustrije, Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, najavljuje dolazak još dva ulagača iz Njemačke, krajem ove i početkom sljedeće godine.

Prema riječima gradonačelnika, ZF je u prvoj fazi investirao 100 mil. eura i izgradio tvornicu dijelova za automobile.

U nastavku realizacije druge faze planira se proširenje proizvodnje na dodatnih 30.000 kvadrata i osnivanje razvojno-istraživačkog centra, u što će biti uloženo dodatnih 60 mil. eura.

"Prethodnih godina glavni predmet rada lokalne vlasti bilo je opremanje Sjeverne poslovne zone, jer je naša procjena bila da će to povećati konkurentnost grada Pančeva za privlačenje izravnih stranih ulaganja, što se i ostvarilo", rekao je Pavlov za Tanjug.

O budućim ulagačima Pavlov kaže da je riječ o "ozbiljnim stranim izravnim ulaganjima iz Njemačke". Osim kompaniji ZF, zemljište u Sjevernoj poslovnoj zoni Pančevo je prodalo i domaćim poduzetnicima, a gradonačelnik očekuje da će i oni uskoro početi s poslovanjem.

Gradska vlast, dodaje Pavlov, provodi aktivnosti na proširenju zone za novih 25 hektara, koja će tako doći do površine od gotovo 100 hektara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close