Nakon četiri godine Opel opet u Rusiji

Autor: Poslovni dnevnik , 16. prosinac 2019. u 22:00
Foto: JOSIP REGOVIĆ/PIXSELL

Njemački proizvođač automobila opet pokreće proizvodnju u tvornici u Kalugi.

Njemački proizvođač automobila Opel najavio je u ponedjeljak povratak na rusko tržište nakon četiri godine izbivanja zbog, kako su pojasnili, “teške ekonomske krize“. Vrijednost ruskog rublja prepolovljena je tijekom 2014. i 2015. godine zbog sankcija koje su zapadne zemlje uvele Rusiji zbog aneksije Krima i pada cijena nafte, glavnog ruskog izvoznog proizvoda.

Opel se vratio u Rusiju pokretanjem proizvodnje u pogonu u gradu Kalugi, oko 200 kilometara sjeverozapadno od Moskve. Njemačka kompanija će ruskom tržištu ponuditi putnički kombi Zafira Life i sportski terenac Grandland X. U tvornici u Kalugi Opel će u sljedećim mjesecima početi proizvoditi i komercijalni kombi Vivaro, stoji u priopćenju kompanije koje prenose agencije.

U sljedećih nekoliko godina kompanija će postupno širiti poslovanje u Rusiji, najavio je u priopćenju izvršni direktor Michael Lohschneller. “U nadolazećim godinama organizirat ćemo u Rusiji minimalno jednu veliku promociju Opelovih modela godišnje“, dodao je Michael Lohnschneller u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close