Samo 200 eura za kvadrat: Ovo je općina koja ima najjeftinije stanove

Autor: Poslovni dnevnik , 14. siječanj 2020. u 08:22
U Beogradu treba izdvojiti i do 3000 eura za četvorni metara stambenog prostora

Ulaganje u nekretnine jedno je od najsigurnijih ulaganja.

Prošle godine najjeftiniji stanovi u Srbiji mogli su se kupiti u Majdanpeku, a najskuplji u Beogradu. Najtraženiji su stanovi u novogradnji u stambenim kompleksima koji pružaju dodatne sadržaje, a rast cijena nekretnina može se očekivati i ove godine.

"Općina Majdanpek je područje u Srbiji za koje se može reći da ima najjeftinije stanove", rekao je za RTS Petar Jovanov iz Republičkog geodetskog zavoda. Najjeftiniji kvadrat u Majdanpeku stajao je 200 eura, a bilo je pedesetak kupoprodaja u prvih šest mjeseci 2019. godine.

U Beogradu najjeftiji kvadarati su u Rakovici, od 500 do 1432 eura. Kada je riječ o staroj gradnji, najskuplji stanovi su u općini Stari grad, s prosječnom cijenom od 2000 eura. Novi stanovi su najskuplji u općini Savski venac s prosječnom cijenom od gotovo 3000 eura po četvornom metru.

Petar Jovanov navodi da su najtraženiji skuplji stanovi u novogradnji u novim stambenim kompleksima. "Ti kompleksi vlasnicima pružaju i dodatne sadržaje, ne samo stanovanje, kao što su garaže, parkirna mjesta, parkovi, teretane, sadržaji za djecu", objašnjava Jovanov.

On očekuje da će se u 2020. godini nastaviti trend rasta cijena prosječno od tri do devet posto. Navodi da je ulaganje u nekretnine jedno od najsigurnijih ulaganja.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Svašta! Pa napišite da se ne radi o Hrvatskoj, već o cijenama kvadrata u Srbiji. Koga ovdje zanima cijena kvadrata u Majdanpeku?!

stanovi u srbiji??koga briga za srbiju i njihove cijene stanova?!

daj vesti iz regiona s naslovom na ćirilici, da ne otvaramo bez veze

New Report

Close