Na Manjači grade turističko-rekreacijski kompleks

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2019. u 22:00
Planira se izgradnja vikend naselja, hotela i sportskih terena koji će privući goste, Foto: PD

Udaljena 22 km od Banja Luke planina otvara mogućnosti za seoski i zdravstveni turizam, lov i robolov te sportove.

Na prostoru planine Manjače, kod Banja Luke, uskoro treba početi gradnja turističko-rekreacijskog kompleksa, a prva faza realizacije projekta, išćenje terena, počet će 27. lipnja, javlja portal seesrpska.com

“Očistit će se i spojiti staza namijenjena obilasku jezera koja će služiti kao šetalište, kao i cesta do smještajnih jedinica koje će biti izgrađene u jednoj od faza”, rekli su u Turističkoj organizaciji Banja Luke koja s Gradskom razvojnom agencijom i Centrom za razvoj poljoprivrede i sela realizira projekt “Manjača kao turističko-rekreativni kompleks”. Cilj je razvoj Manjače kao atraktivnog gradskog izletišta, novog rekreativnog kompleksa, te centra planinskog, zimskog i avanturističkog turizma.

Prema riječima Irene Radojević, direktorice banjalučke Turističke organizacije, riječ je o jedinstvenom inovativnom projektu, koji nudi razvoj modernih turističkih i sportskih kapaciteta, te novih poslovnih modela uz očuvanje prostora s ruralnim obilježjima.

Lokacija udaljena 22 kilometra od najvećeg grada RS otvara mogućnosti za ekstremne sportove, biciklizam, utrke itd. odnosno za seoski turizam, lov i ribolov te zdravstveni i sportski turizam”, kažu u Turističkoj organizaciji. Za turiste bi, ističu, bilo zanimljivo da posjete i već postojeće objekte na prostoru Manjače, kao što je “Kočićeva kuća”, kao i okolni manastiri. Predstavnici gradskog Centra za razvoj poljoprivrede i sela istaknuli su da je na platou Manjače planirana izgradnja vikend naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata, s ciljem da se taj prostor iskoristi za razvoj cijele regije.

Na tom lokalitetu nalaze se veliko i malo jezero, nekoliko ponornica, a obiluje proplancima i stazama kroz šumoviti dio predjela. Ipak, najznačajniji ciljevi projekta su zaštita prirodnih resursa i unaprjeđenje postojeće 
infrastrukture.

Komentirajte prvi

New Report

Close