Na gotovo polovici automobila uvezenih iz Njemačke je skinuta kilometraža

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2018. u 08:44
FOTO: GettyImages

Kupac plaća nerealno stanje, odnosno onakvo kakvo prikazuje brojač kilometara.

Europski parlament neizravno je priznao kako brojni automobili na tržištu rabljenih imaju skinutu kilometražu izglasavši izvještaj o manipulacijama s brojačima kilometara pa se predlažu zakoni kojima bi takva prijevare bile tretirane kao kazneno djelo.

Premda istraživanju ADAC-a gotovo svaki treći rabljeni automobil koji se trenutačno prodaje u Njemačkoj ima skinutu kilometražu. No, u slučajevima rabljenih automobila koji su namijenjeni za izvoz ta se brojka penje do gotovo 50 posto, piše portal Automobili.hr.

Dakle, gotovo polovica svih rabljenih automobila koji se uvezu iz Njemačke zapravo su čista prevara krajnjeg kupca, jer ne dobiva onakav automobil kakav je spreman platiti. Potpuno je svejedno ukrade li se nekome iz novčanika tisuću ili dvije eura ili ga se za taj iznos prevari na kupoprodaji rabljenog automobila, jer kupac plaća nerealno stanje, odnosno onakvo kakvo prikazuje brojač kilometara.

S obzirom na te činjenice pravnici se slažu kako je europski parlament na dobrom tragu te kako je nužno prijevare s manipulacijom prijeđenih kilometara tretirati kao kazneno djelo.

Komentari (4)
Pogledajte sve

najbolji auto je novi auto

U Njemackoj se vrlo lako detektira vracanje kilometraze. To uglavnom rade balkanci, rumunji, bugari, srbi und comp. Ako vlasnik utuzi takav slucaj dobija spor bez problema i kupac vraca auto, dobiva novac natrag i prodavatelj naravno kaznu s cesanjem po anusu i odlazak u zatvor. Ako hocete kupiti polovan auto u Njemackoj slobodno mi se javite, dobit cete sve upute za malu naknadu sto sve morate uciniti da budete sigurni da ste kupili ono sto se navodi.

Otkriva se topla voda ! Pa naravno da uvoznici ne kupuju tamo dobre automobile kojima je cijena slicna nasim pa je uvoz neisplativ …

New Report

Close