Na Dunavu pet marina, dvije na Tisi

Autor: Poslovni dnevnik , 06. ožujak 2019. u 21:59
Na Begeju marina će se nalaziti u središtu Zrenjanina

Prema studiji Zavoda za urbanizam Vojvodine, izgradnja marina predviđena je na ukupno 11 riječnih lokacija, a u njih će moći uploviti brodovi dugi do 12 metara.

Prema rezultatima studije, koju su izradili Zavod za urbanizam Vojvodine i tvrtka Ehting iz Beograda, u suradnji s pokrajinskim Sekretarijatom za privredu i turizam, osim Begeja, izgradnja marina planirana je na još 10 lokacija na Dunavu, Tisi, Savi i Tamišu.

Predrag Knežević, direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine, za RTV je rekao da je studija predvidjela pet marina na Dunavu, dvije na Tisi i po jednu na sistemu DTD, Savi, Tamišu.

Marine su predviđene za plovila dužine od 6,5 metara i manje do 12 metara.  "Kada je riječ o Dunavu, marine su predviđene za Bačko Novo Selo, Sremske Karlovce, Stare Banovce, Kovin i Staru Palanku. Na Tisi, to su Senta i Titel, na Savi to će biti Sremska Mitrovica. Na Tamišu, marina će biti u Pančevu", objasnio je Knežević.

Nakon dobivanja građevinske dozvole, rok za završetak radova je od 4 do 5 mjeseci.  Projektom je predviđena marina kao i izgradnja pristaništa na Begeju u samom središtu Zrenjanina.

U sklopu projekta, predviđena je i izgradnja biciklističke staze od pristaništa u Zrenjaninu do granice s Rumunjskom, a na taj način, Zrenjanin bi mogao privući nove turiste jer se otvara novi plovni put uzmeđu dvije susjedne države. 

Komentirajte prvi

New Report

Close