Možda neće biti moguće balzamirati Chaveza

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. ožujak 2013. u 09:22
Epa

Vlada u Caracasu objavila je da može neće biti moguće balzamirati tijelo pokojnog predsjednika Chaveza jer je postupak prekasno pokrenut.

Vlada u Caracasu objavila je u srijedu da može neće biti moguće balzamirati tijelo pokojnog venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza jer je postupak prekasno pokrenut.

Chavez je umro 5. ožujka nakon dvogodišnje borbe s rakom. Njegovo je tijelo bilo izloženo tjedan dana u lijesu sa staklenim otvorom na vojnoj akademiji u Caracasu i obišlo ga je nekoliko milijuna ljudi. Vlada je odmah nakon njegove smrti objavila da ga namjerava balzamirati poput Lenjina ili Mao Zedonga. "Ruski i njemački stručnjaci su stigli kako bi ga balzamirali i kažu nam da će to biti jako teško jer je postupak trebalo početi prije.. Možda neće uspjeti. Postupak je težak i složen, moja je dužnost da vas o tome izvijestim", kazao je vršitelj dužnosti predsjednika Nicolas Maduro u srijedu na državnoj televiziji.

Izvor iz vlade kazao je Reutersu da će do kraja ovog tjedna javnost biti službeno informirana da balzamiranje nije uspjelo unatoč svim naporima stručnjaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close