MOL ušao u Poljsku, uskoro i glavni igrač

Autor: Poslovni dnevnik , 12. siječanj 2022. u 22:00
MOL Grupa ulazi na poljsko tržište kupnjom 417 maloprodajnih mjesta Lotosa/PD

Ovom akvizicijom MOL Grupa sa svojom djelatnošću Usluga kupcima i maloprodaja ulazi u 10. zemlju.

MOL Grupa jučer je potpisala niz ugovora s Grupom Lotos SA i PKN Orlenom koji pokrivaju prodaju i kupnju nekoliko elemenata portfelja.

MOL za 610 milijuna dolara preuzima 417 maloprodajnih mjesta u Poljskoj što kompaniji omogućuje dosezanje trećeg mjesta na lokalnom tržištu maloprodaje goriva. Dodatni dugoročni ugovor osigurava opskrbu motornim gorivom za kupljenu mrežu u Poljskoj.

Ovom akvizicijom MOL Grupa sa svojom djelatnošću Usluga kupcima i maloprodaja ulazi u 10. zemlju. Broj maloprodajnih mjesta u portfelju doseći će 2390 od nedavnih 1943 lokacija, koje posluju pod pet različitih brendova.

To uključuje nedavno kupljenih 120 maloprodajnih mjesta kompanije OMV Slovenija i 95 novih maloprodajnih mjesta u Slovačkoj i Mađarskoj. Nakon dovršetka transakcije, MOL bi postao glavni igrač na poljskom tržištu maloprodaje goriva, dok jučerašnji ugovor pruža izvanrednu priliku za anorgansko širenje i izvrsno se uklapa u ambicioznu strategiju rasta djelatnosti Usluga kupcima i maloprodaje.

Zsolt Hernádi, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor MOL Grupe, prilikom potpisivanja ugovora istaknuo je kako je ulazak u Poljsku važna prekretnica u ostvarenju ciljeva tvrtke. “Ovom akvizicijom dobit ćemo pristup najvećem gospodarstvu u srednjoj i istočnoj Europi, kao i doprijeti do gotovo 40 milijuna potencijalnih kupaca naših proizvoda i usluga.

Mađari i Poljaci dijele ista povijesna iskustva. Naš zajednički cilj je osigurati sigurnu opskrbu energijom srednjoj i istočnoj Europi, a vjerujem da će energetski koridor Sjever-Jug ovim sporazumom dodatno ojačati”, rekao je Zsolt Hernádi. Novom akvizicijom MOL je već premašio strateški cilj za 2025. i dosegao gotovo 2400 maloprodajnih mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close