Mobiteli 5G znatno poskupjeli Playstation

Autor: Tomislav Pili , 16. veljača 2020. u 21:59
U trgovinama za blagdane/SHUTTERSTOCK

Zbog potražnje za memorijama, cijena nove konzole bit će oko 470 dolara.

Sony zbog skupih dijelova ima problema kako odrediti cijenu novog Playstationa kako bi bila konkurentna Microsoftovoj igraćoj konzoli, piše Bloomberg.

Kako navode upućeni izvori, proizvođačka cijena nove Playstation 5 konzole došla je na 450 dolara. Japanska kompanija sprema se za za stupnjevitu zamjenu svoje šest godina stare konzole Playstation 4, a Playstation 5 trebao bi se u trgovinama pojaviti u blagdanskom razdoblju kada je najavljen i dolazak konzole Xbox Series X.

Sony u pravilu dovršava razvoj novih modela igraćih konzola u veljači, a masovna proizvodnja počinje u proljeće. Međutim, kada se PS4 pojavio 2013., stajao je 399 dolara, a IHS Markit je procjenjivao da proizvođačka cijena ne prelazi 381 dolar.

Međutim, s cijenom proizvodnje od 450 dolara i sličnom maržom, novi PS5 u trgovinama će stajati najmanje 470 dolara. Time će teško pronaći put do kupaca s obzirom da trenutno najskuplja verzija Sonyjeve konzole, PS4 Pro, stoji 400 dolara i često se mora nuditi uz popust.

“Kupci će postaviti mjerila svojih očekivanja na temelju PS4 Pro i PS4”, ocjenjuje Damian Thong, analitičar Macquarie Capitala. Bloombergovi izvori ističu kako proizvođačku cijenu najviše “gura” visoka cijena DRAM i NAND memorija za kojima vlada velika potražnja proizvođača pametnih telefona koji se spremaju za proizvodnju 5G telefona.

Komentirajte prvi

New Report

Close