Mnogi su polagali velike nade u njih: Bankrot jedne njemačke tvrtke sve je iznenadio

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2023. u 09:17
Foto: Pixabay

Stečajevi velikih i malih tvrtki već dugo dominiraju naslovnicama njemačkog tiska.

Ovo je za mnoge stvarno iznenađenje, ali njemačka tvrtka u koju su mnogi polagali nade sada je insolventna. Kako je do toga došlo i što se sada događa otkrivaju njemački mediji.

Mnogi su polagali velike nade u njemačku tvrtku Paion AG, no ona je sada u stečaju, javlja Fenix magazin. Ovo je iznenađenje za sve, pišu njemački mediji.

Zdravstveni sustav zvoni na uzbunu

Stečajevi velikih i malih tvrtki već dugo dominiraju naslovnicama njemačkog tiska. Čini se kako nijedna industrija u Njemačkoj nije pošteđena loših vijesti. Modni lanci, prodavači igračaka, restorani, pekare – više je stečajeva i zatvaranja poduzeća nego što ih ikada bilo.

Rast cijena energije i sirovina s jedne strane i prazni novčanici potrošača s druge strane odgovorni su za ovakav razvoj događaja.

Pred stečajevima su se našle i udruge za socijalnu skrb i bolničke klinike. Njemački mediji navode i kako je i Diakonie Werk Passau sada otišla u stečaj.

Prema riječima članice uprave, došao je do točke u kojoj više nisu mogli nastaviti funkcionirati i morali su se poduzeti drastični koraci.

Velika nada je nesolventna

Budući da su rastući troškovi i nedostatak osoblja raširen problem u Njemačkoj, očekuju se daljnji stečajevi. Specijalizirana farmaceutska tvrtka Paion AG sada je pogođena na potpuno neočekivan način.

Ova tvrtka sada želi što brže podnijeti zahtjev za otvaranje stečajnog postupka. Paion je razvio i odobrio aktivni sastojak remimazolam, koji ima posebno kratko djelovanje. Tim više čudi bankrot tvrtke, pišu njemački mediji.

Pozadina Paionove insolventnosti još nije poznata. Međutim, navodno je bilo nepravilnosti za koje je  odgovoran financijski direktor.

Sporno je značajno financiranje za Paion. Sve nepravilnosti i njihovi uzroci trenutno se pomno ispituju. No, to ne mijenja poslovni rezultat tvrtke. Odgovorni član uprave smijenjen je, no problemi su ostali. Ostaje za vidjeti hoće li Paion preživjeti stečaj i ostati na tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close