Metro prodao trgovački lanac Real

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2020. u 21:59
Očekuju priljev 300 milijuna eura gotovine/REUTERS

Njemačka veleprodajna tvrtka dogovorila se sa skupinom ulagača u nekretnine.

Njemačka veleprodajna tvrtka Metro objavila je u utorak da je postigla dogovor o prodaji posrnulog lanca hipermarketa Real skupini ulagača u nekretnine. Njemačka kompanija počela je prodavati imovinu unatrag nekoliko godina kako bi se fokusirala na opskrbu hotela, restorana i neovisnih trgovaca u Europi.

U listopadu prošle godine dogovorili su prodaju udjela u kineskom poslovanju lokalnoj tvrtki Wumart. U prosincu prošle godine počeli su pregovore o prodaji Reala, a krajem siječnja upućeni su izvori za Reuters kazali da su otklonili očekivanja o mogućem zaključenju transakcije.

U utorak su izvijestili da su postigli dogovor o prodaji sa skupinom ulagača, uključujući X+Bricks i SCP Group. Obvezujući sporazum još nije postignut, pregovara se o određenim “otvorenim pitanjima”, navodi se u priopćenju, bez dodatnih pojašnjenja.

Metro će se prema dogovoru povući iz kompanije vrijednosti milijardu eura. Očekuju neto priljev gotovine od oko 300 milijuna eura, dodajući da bi od prodaje većinskog udjela u kineskom poslovanju i Reala trebali ostvariti prihod od ukupno 1,5 milijardi eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close