Luštica dobila 7802 kvadrata u zakup na 29 godina

Autor: Poslovni dnevnik , 04. studeni 2019. u 14:47
Luštica Development gradit će novu ulicu u sklopu naselja Luštica bay

Urbanističkim planom “Radovići” na dijelu tog zemljišta planirana je nova prometnica – ulica R6, a na drugom dijelu prema kompleksu Luštica Bay, planiran je drvored s parkirnim mjestima.

Općina Tivat dat će kompaniji Luštica Development u zakup na 29 godina svoje zemljište, nekategorizanu javnu cestu površine 7802 kvadrata koja prolazi kroz središte bivše vojarne "Milan Spasić" u naselju Radovići.

To su odlučili vijećnici gradske skupštine Tivta, pišu Vijesti. Urbanističkim planom "Radovići" na dijelu tog zemljišta planirana je nova prometnica – ulica R6, a na drugom dijelu prema kompleksu Luštica Bay, planiran je drvored s parkirnim mjestima.

Lokacija se nalazi uz tri urbanističke parcele na kojima će Luštica Development, zajednička tvrtka Orascom Developmenta (90%) i vlade Crne Gore (10%), graditi više objekata u sklopu novog naselja Centrale kompleksa Luštica Bay, a koji uključuju stambene objekte, polikliniku, školu i drugo. Da bi se općinska cesta pretvorila u uređenu ulicu potrebno je ulaganje veće od 438.500 eura, pa će Općina s Luštica Developmentom ugovoriti da ta kompanija o svom trošku izgraditi i uredi novu ulicu.

Zauzvrat, Luštica će biti oslobođena plaćanja zakupnine. Usto, od ukupno 97 parkirnih mjesta koji su projektom predviđeni u novoj ulici, Luštica Develompent će na korištenje dobiti 68 i to na razdoblje od 29 godina i s njima može slobodno raspolagati. Preostalih 29 mjesta za parkiranje u novoj ulici bit će javno i dostupno svima na korištenje.

Komentirajte prvi

New Report

Close