Lufthansa u ljetnoj sezoni na 80 posto rezervacije prije krize

Autor: Poslovni dnevnik , 03. studeni 2021. u 22:00
Carsten Spohr, izvršni direktor njemačkog zračnog prijevoznika/REUTERS

Kompanija je prevezla 19,6 milijuna putnika, više nego dvostruko u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Njemački avioprijevoznik Lufthansa približio se pozitivnom neto rezultatu u ljetnom tromjesečju zahvaljujući snažnoj potražnji za prijevozom tereta i oporavku prodaje karata, pokazalo je izvješće objavljeno u srijedu.

Lufthansa je od srpnja do rujna poslovala s neto gubitkom od 72 milijuna eura. U istom razdoblju pandemijske 2020. godine iznosio je 1,97 milijardi eura. Uspjeli su zaključiti ljetno tromjesečje s dobiti prije kamata i poreza (EBIT) od 17 milijuna eura, unatoč troškovima restrukturiranja povezanim sa smanjenjem broja radnika.

U istom lanjskom razdoblju zabilježili su operativni gubitak od 1,26 milijardi eura. Prihod im je gotovo udvostručen, na 5,21 milijardu eura.

“Zahvaljujući jačanju potražnje za poslovnim putovanjima i rekordnom rezultatom odjela Lufthansa Cargo napravili smo još jedan korak prema izlasku iz krize – profitabilni smo”, zaključio je izvršni direktor Carsten Spohr.

Rezervacije su snažno porasle u ljetnom razdoblju, dosegnuvši 80 posto pretkrizne razine. Kompanija je prevezla 19,6 milijuna putnika, više nego dvostruko u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Lufthansa Cargo prebrodio je pandemijsku godinu gotovo netaknut, a u ovogodišnjem trećem tromjesečju ponovo je dosegnuo rekordnu prilagođenu dobit prije kamata i poreza, od 301 milijun eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close