Lidl povlači kekse ‘Mary & Juana’ zbog previsokog udjela THC-a

Autor: Poslovni dnevnik , 26. kolovoz 2021. u 22:00
Konzumacija bi mogla imati neželjene posljedice, poput umora, kaže njemački trgovac/SHUTTERSTOCK

Na tržište ih je stavio češki proizvođač znakovitog imena Euphoria Trade.

Njemački lanac trgovina Lidl najavio je da će sa svojih polica povući kekse, čaj i proteinske pločice zbog visokog sadržaja aktivnih sastojaka koji sadrže konoplju, priopćila je kompanija.

U pitanju je nekoliko proizvoda koji se prodaju pod robnom markom “Mary & Juana”, dok se čaj prodavao pod nazivom “Čaj uma”. Na tržište ih je stavio češki proizvođač znakovitog imena Euphoria Trade, objavio je Lidl, a prenose njemački mediji. U proizvodima je nađen povećan sadržaj tetrahidrokanabinola (THC).

Konzumacija bi za potrošače mogla imati neželjene posljedice po zdravlje, poput promjena raspoloženja i umora. “Zbog toga bi kupci svakako trebali obratiti pozornost na opoziv i prestati koristiti navedene proizvode”, upozorila je tvrtka.

Trgovina proizvodima s većim sadržajem opojnog THC-a zabranjena je u mnogim zemljama. Sredinom kolovoza Lidl je kao mjeru opreza uklonio sve proizvode od konoplje u svom promotivnom asortimanu jer nadležne institucije trenutno istražuju neke od njih.

Prema istražiteljima, radi se o mogućem kršenju njemačkog zakona o narkoticima. Glasnogovornik državnog odvjetništva u Njemačkoj rekao je da se provjerava “sadrže li ponuđeni proizvodi THC ili CBD”.

Prema navodima njemačkog Urede za zaštitu potrošača, trgovcima je potrebna licenca za proizvode koji sadrže kanabidiol.

Komentirajte prvi

New Report

Close