Kupci se otimaju za skupe stanove u središtu grada

Autor: Poslovni dnevnik , 09. listopad 2019. u 08:03
U Centru Šumi tvrtka KD Kvart gradi 96 stanova, veličine od 61 do 165 četvornih metara, te hotel sa 151 sobom

Većina potencijalnih kupaca oko 250 luksuznih stanova koji će biti izgrađeni sljedećih godina su Slovenci, uz manji broj stranaca.

Sljedećih godina u središtu Ljubljane prodavat će se oko 250 luksuznih stanova, a unatoč astronomskim cijenama, potražnja je velika, kažu ulagači, piše portal Siol.net.

Tako će na mjestu gdje je stajao Kolizej biti smještene vila i palača Schellenburg. Ukupno će biti 127 stanova u dvije zgrade, od kojih većina ima više od 100 četvornih metara, a najmanji stan će imati 62 kvadrata. Sedam stanova imat će više od 300 četvornih metara, a najveći stan 400 četvornih metara.

Gradi se premalo
Tvrtka još nije utvrdila cijene, ali očekuje se da će se one kretati između 5500 i 8000 eura po četvornom metru. Unatoč visokoj cijeni, potražnja je ogromna, kažu u tvrtki Reitenburg koji razvijaa projekt Schellenburg. "Da imamo pet Kolizeja, odmah bismo ih prodali", kažu. "Mi smo na vrhuncu konjunkture, a nikad nije izgrađeno tako malo", objašnjavaju i dodaju da bi projekt bio rasprodan kada bi već imali građevinsku dozvolu.

 

80 milijuna

eura ulaže tvrtka Reitenburg u stambeni projekt Schellenburg

Ukupna investicija procjenjuje se na oko 80 milijuna eura, a ispod stanova bit će 276 garaža, koje će se zasebno prodavati.  Također, potencijalni kupci već su zainteresirani za luksuzne stanove uz Slovensku cestu gdje će Centar Šumi rasti na zemljištu nekadašnje tvornice Šumi. Ulagač je tvrtka KD Kvart, a u Centru Šumi, koji treba biti izgrađen do 2021., bit će 96 stanova i hotel sa 151 sobom. Stanovi će biti veliki od 61 do 165 kvadrata, a procjenjuje se da će se cijena kretati između 5000 i 6000 eura.

Zlatna kuća sa 14 apartmana
Sedam luksuznih apartmana bit će i u zgradi Neuhaus Kolodvorska u Kolodvorskoj ulici, u blizini zgrade TV Slovenija. Objekt će imati i hotel sa 49 soba. Tvrtka Clipplus, koja ulaže u taj projekt, zasad ne želi govoriti o cijenama, a prodaja još nije počela. A u samom središtu Ljubljane, na Dalmatinovoj, uskoro bi trebala izrasti nova luksuzna stambena zgrada, odnosno projekt Zlatna kuća ili Dalmatinka. 

Kuća će imati 11 ureda i 14 apartmana. Investitor je Milan Mandarić koji prodaje projekt, objasnio je njegov glasnogovornik Petar Damjanić. Mandarić je prije nekog vremena rekao da bi četvorni metar stana trebao stajati između 8 i 10 tisuća eura. Velika većina kupaca luksuznih stanova u Ljubljani su Slovenci, uz manji broj stranaca. "Pojedinci, međutim, kupuju stanove i za stanovanje i za ulaganja", kaže Predrag Todić, trgovac nekretninama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close