Nova Ikea otvorit će se u našem susjedstvu

Autor: Saša Paparella , 15. prosinac 2018. u 12:02
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Za realizaciju projekta grad treba izmijeniti prostorni plan.

Otvaranje Ikeina trgovačkog centra u Ljubljani kasni dvije godine zbog zapleta oko otkupa zemljišta za gradnju pristupne ceste, ali bi građevinski radovi ipak mogli početi iduće godine, iznio je u četvrtak regionalni direktor Ikee za nekretnine Vladislav Lalić.

Švedska kompanija najprije je računala da će svoj prvi centar u Sloveniji otvoriti u 2018., no došlo je do komplikacija s domaćim nekretninskim poduzetnikom koji posjeduje objekte na predviđenoj trasi gdje se morala graditi pristupna cesta do ljubljanske Ikee. On je gradu odbijao prodati zemljište po ponuđenoj cijeni, dok bi postupak razvlaštenja trajao predugo.

Lalić je potvrdio da su upravi ljubljanske općine predložili izmjenu prostornog plana, kako bi se ta blokada otklonila, a koji će biti javno prezentiran do kraja idućeg tjedna.

“Ako se naš prijedlog prihvati, a nadamo se da će to biti brzo, odmah ćemo tražiti građevinsku dozvolu i početi graditi čim bude odobrena”, kazao je Lalić. Dodao je da se nada kako bi u tom slučaju gradnja centra mogla početi sredinom iduće godine, pa bi u 2020. ljubljanska Ikea već otvorila vrata prvim kupcima.

“Ikea je već izabrala sve izvođače građevinskih radova. Gradnja obično traje oko godinu dana, te ako s njome počnemo sredinom iduće godine, prvim bismo kupcima mogli otvoriti vrata u 2020.”, rekao je Lalić.

Ikea je prije tri godine za gradnju svog centra na području trgovačke zone BTC u Ljubljani kupila 53.00 četvornih metara od nekretninskog odjela osiguranja Triglav, za oko 20 milijuna eura, a gradnja je trebala početi 2016. Kako navode slovenski mediji, u Ikei su jedno vrijeme zbog različitih komplikacija u vezi s otkupom zemljišta i dobivanja dozvola razmišljali čak i da odustanu od gradnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close