Kinezi planiraju punu proizvodnju već 2017. godine

Autor: Poslovni dnevnik , 25. travanj 2016. u 22:00
Kinezi tvrde da će se svaki radnik moći dokazati

Ključni zadatak HeSteela je tehničko unapređenje radnog procesa u željezari kako bi držala korak sa industrijom čelika u Europi.

Ju Jong, predsjednik HeSteel grupe koja je prošloga tjedna preuzela posrnulu željezaru u Smederevu, izrazio je tijekom vikenda nadu kako će do kraja iduće godine u Smederevu postići maksimalni proizvodni kapacitet, od oko dva milijuna tona čelika.

On je usto, javlja Tanjug, precizirao kako je planom predviđeno da tim HeSteel do kraja lipnja uđe u Železaru, kao i da će do kraja ove godine raditi na strateškim planovima, kako bi od 2017. godine počela nova proizvodnja.

Osjetili ljubav
"Smatramo da za oživljavanje željezare u Smederevu ne treba samo kapital, već je potrebna nova tehnologija, nova oprema. U Željezaru ćemo donijeti novi model poslovanja i proizvodnje", rekao je Jong za RTS. Železara, smatra Jong, ima veliku perspektivu za razvoj i dodaje da je najvažnije što imaju dobru suradnju sa srpskom vladom i kvalitetan kadar u čeličani. Jong kaže da su se dobro upoznali sa problemima željezare i da će ih rješavati u drugoj polovici godine, a ključni zadatak HeSteela je tehničko unapređenje radnog proces u Železari Smederevo kako bi držala korak sa industrijom čelika u Europi. Govoreći o zaposlenima rekao je kako su svima ponudili posao i kao će svaki pojedinac imati priliku pokazati svoje vrednosti. "Svaki će radnik imati mogućnost napredovanja u karijeri i moći će zaraditi za dostojanstven standard svojih obitelji", rekao je Jong. Dodao je kako je cijeli tim kompanije bio je dirnut ozračjem na ceremoniji potpisivanja ugovora u Smederevu i kako su osjetili veliku želju Srbije za pokretanjem industrijeu."Nećemo iznevjeriti povjerenje radnika željezare, naroda i vlade Srbije", naglasio je Jong, samo dan uoči izbora na kojima je trijumfirao Aleksandar Vučić.

Vizijom protiv krize
Govoreći o krizi u industriji čelika i ekonomskoj krizi Jong je rekao kako smatra da kompanija mora imati dovoljno mudrosti i viziju budućnosti. "Uvidjeli smo potencijal Željezarea u Smederevu i želimo pretvoriti krizu u šansu za svakoga tko želi raditi", zaključio je prvi čovjek kineske HeSteel grupe.

Ugostitelji spremni

Ne zanima ih srpska kuhinja
Ugostitelji u Smederevu dolaskom HeSteela nadaju se većem prometu. "Isprva će u Smederevo doći oko 300, možda i 400 stručnjaka, kasnije bar još 1000 radnika, a vjerujem da će ih ukupno biti između tri i pet tisuća. Naš hotel ima 110 kreveta pa bi i za nas bilo posla", rekao je za Betu Slavko Vrbeović, vlasnik jednog hotela u Smederevu. Dodao je kako već ima iskustva s Kinezima, jer je njih, oko 130, nekoliko godina odsjedalo u njegovom hotelu dok su gradili kada su gradili Tehnogas-Messer. Kaže da Kinezi kao gosti nisu zahtjevni. "Imali su svoje kuhare, alkohol ne konzumiraju i bili su prezadovoljni. Naša jela ni iz radoznalosti nisu naručivali" rekao je Vrbanović.

Sumrak rudarstva u BiH

Radnici si iskopali grobove
Radnici Tuzla Kvarca, koji dva tjedna štrajkaju glađu, iz očaja su si u tvorničkom krugu iskopali grobove. Najavili su da će se zaključati u prostorije tvrtke i da nikoga neće pustiti unutra, javlja portal Tuzlanski.ba. Inače, kako navodi ovaj portal, njihovo zdravlje je ozbiljno narušeno. Hitna pomoć intervenira ali štrajkaši odbijaju odlazak u bolnicu jer nemaju novca za plaćanje liječenja. Štrajk je počeo nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona oduzela tvrtki koncesije za eksploataciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close