Jedna od najsiromašnijih općina u Srbiji kupuje deve?!

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2018. u 09:37
FOTO: GettyImages

Vijećnici Skupštine općine Lebane usvojili su plan Turističke organizacije Lebana, kojim se, između ostalog, predviđa kupovina dvije deve, potvređeno je Beti.

Vijećnicima nije obrazložena ova odluka, budući da je rasprava po svim točkama dnevnog reda trajala samo 10 minuta, a kako je Beti potvrdio jedan od vijećnika, niko nije ni tražio obrazloženje za ovako neobičnu odluku.

Općina Lebane, jedna od najsiromašnijih u Srbiji, nema zoološki vrt. 

Predsednik Skupštine općine Srđan Jović i predsednik općine Ivan Bogdanović nisu se javljalji na poziv Bete, prenosi b92

Jedan od općinskih vijećnika rekao je neslužbeno Beti da se deve kupuju za razvoj turizma, vezano za arheološki lokalitet Justinijana Prima odnosno, Caričin grad. 

"Planiraju proširitie ponudu, da turistima ponude obilazak lokaliteta na devama s obzirom da su areheolozi prije nekoliko godina tu pronašli kosti deve", kazao je ovaj vijećnik. 

Međutim, Caričin grad je pod zaštitom države, a njime upravlja Narodni muzej Leskovca u kojem su, također neslužbeno, rekli Beti da na tom lokalitetu sa tri velika mozaika može hodati samo ljudska noga. 

Vijećnicima Skupštine općine Lebane nije predočen ni trošak predviđen za kupovinu deva, međutim, poznata je njihova cijena na tržištu i ona se kreće oko 3.000 eura, s tim što se i za transport životinje plaća ista suma.

Komentirajte prvi

New Report

Close