Je li moguće? Putin poslao tisuće Rusa u rat pa otišao na spa tjedan: ‘Nakon niza šokova odlučio je odmoriti dušu i tijelo’

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2022. u 10:03
FOTO: Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Posljednji put Putin je u javnosti viđen 21. rujna kada je posjetio tehničku školu i koncert u Velikom Novgorodu. Odmah nakon koncerta, prema izvorima, počela je pauza u Putinovim javnim aktivnostima, a trajat će najmanje tjedan dana.

Nakon što je proglasio djelomičnu mobilizaciju, ruski predsjednik Vladimir Putin nestao iz javnog prostora, javljaju ruski nezavisni mediji. Navodno su unaprijed snimljeni bilateralni susreti koje press služba objavljuje u pravom trenutku kako bi se stvorio dojam da predsjednik kontinuirano radi.  Kremlj planira objavljivati te snimke najmanje do idućeg četvrtka, kada predsjednik ima na rasporedu posjet velikoj industrijskoj regiji, doznaje jedan od izvora upoznat s Putinovim rasporedom.

Drugi izvor kaže da je Putin od prošle srijede navečer odmara “dušu i tijelo” u svojoj rezidenciji na Valdaju u Novgorodskoj oblasti. Naime, pored glavne kuće službene rezidencije nalazi se spa kompleks s blatnom kupkom i bazenom. U ovom dijelu nalazi se i hokejaško igralište, gdje predsjednik voli okupljati prijatelje i igrati hokej, kaže jedan od izvora. U četvrtak i petak telefonski je razgovarao s predsjednikom Turkmenistana i prijestolonasljednikom Saudijske Arabije. Također u petak, web stranica Kremlja objavila je vijest o sastanku s članovima Vijeća sigurnosti. No, i ovo zadnje kažu izvori, moglo je biti unaprijed snimljeno, prenosi Večernji list.

No, najzanimljivije je to što Putin nije došao na Z-koncert u samom središtu Moskve u znak podrške “referendumima” na okupiranim područjima Ukrajine.  Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje zašto predsjednik tamo nije došao, kazao je da je imao posla u Kremlju. Posljednji put Putin je u javnosti viđen 21. rujna kada je posjetio tehničku školu i koncert u Velikom Novgorodu. Odmah nakon koncerta, prema izvorima, počela je pauza u Putinovim javnim aktivnostima, a trajat će najmanje tjedan dana. U isto vrijeme, TV kanali nastavljaju prikazivati ​​scene s Putinovim sudjelovanjem. Peskov je također demantirao da se Putin odmara u svojoj rezidenciji na Valdaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close