VIDEO: Putin naredio mobilizaciju i prijeti oružjem za masovno uništenje: Ne blefiram

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2022. u 08:32
Foto: Reuters

“Mobilizacija počinje od danas 21. rujna”, najavio je Putin.

“Cilj zapada je uništiti Rusiju i natjerati je da se bori u raznim regijama. Došli su na naše granice i nastavljaju s mržnjom prema Rusima, pogotovo u Ukrajini. Odbijaju mirno rješenje u Donbasu, a naša specijalna vojna operacija je bila neizbježna. Morali smo očistiti područje od nacista i okupacijskih snaga”, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin u prvom obraćanju naciji nakon 24. veljače kada je započeo rat u Ukrajini.

Navodi da kijevski režim koristi plaćenike, da muče ljude u području Zaporižja.

Kaže da je glavni cilj oslobađanje ljudi u regiji Donbas. Istaknuo je da Rusija podržava ljude u dijelovima koje kontroliraju ruske snage da se održe referendumi. “Uradit ćemo sve što možemo da bi osigurali sigurne uvjete za odražavanje referenduma.”

“Mobilizacija počinje od danas 21. rujna”, najavio je Putin. Rekao je da je riječ o “djelomičnoj mobilizaciji”.

“Naglašavam da je riječ o djelomičnoj mobilizaciji. Samo oni koji su u pričuvi bit će mobilizirani. Naglasit ću da će ruski državljani pozvani u sklopu mobilizacije imati sve pogodnosti kao i oni koji služe po ugovoru”, dodao je.

“I mi imamo oružje za masovno uništenje, i to modernije od NATO-a. Ako treba zaštiti naš narod, zaštititi ćemo ga. Ne blefiram!”, kazao je Putin.

Putin se obraća dan nakon što su proruski separatisti najavili referendume o pridruživanju četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji kasnije ovaj tjedan – Luhanska, Donjecka, Hersona i dijela  Zaporižje.

Separatisti su pozvali na što brže održavanje referenduma u svjetlu protuofenzive Kijeva koji je oslobodio velik teritorij na jugu i sjeveroistoku zemlje.

Sjedinjene Države i Europska unija više su puta osudile ideju o održavanju referenduma, prozvavši ih „prijevarom“ i „nelegitimnima“.

Rusija je na sličan način 2014. anektirala ukrajinski poluotok Krim.

Komentirajte prvi

New Report

Close