Javno poduzeće gradi novi hotel na Kopaoniku

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2018. u 14:30
Ulagat će se i u nove skijaške staze i liftove/Fotolia

Hotel će se podignuti u samom središtu Kopaonika, na pedesetak metara od najposjećenijih žičara i staza.

Skijaška sezona u Srbiji traje više od 100 dana, a na stazama Kopaonika, Stare planine i Tornika bilježe se rekordni rezultati, već sada iz javnog poduzeća Skijališta Srbije kažu da je premašen prošlogodišnji sezonski promet. Broj skijaša u jednom danu popeo se na više od 11.000, a broj prodanih karata je veći za 20%, piše portal eKapija.

Novi sustav prodaje karata
Zbog toga Skijališta Srbije najavljuju nova ulaganja u nove skijaške staze, ski-liftove, ali i hotel, a svi skijaški centri dobit će novi sustav za kontrolu pristupa i prodaju karata, za što je raspisana javna nabava. Javni poziv je raspisan i za arhitektonsko rješenje novog hotela na lokaciji upravne zgrada JP Skijališta Srbije na Kopaoniku. Skijališta Srbije smatraju da je na temelju provedenih tržišnih analiza i javno dostupnih informacija o posjećenosti turističkog centra Kopaonik zaključeno da su u vrijeme zimske sezone svi smještajni kapaciteti maksimalno iskorišteni. 

 

11.000 skijaša

u jednom danu najveći je broj posjetitelja skijaških centara

Upravna zgrada Skijališta Srbije smještena je u samom centru Kopaonika, na pedesetak metara od najposjećenijih žičara i staza. Atraktivna lokacija nalazi se neposredno uz glavnu ulicu u sklopu turističkog centra, što joj omogućava odličnu pristupačnost i dobru vidljivost.

Uskoro veći kapacitet
Osim hotela, planirano je da Kopaonik dobije i novu ski-stazu na Krčmaru, dupli ski-lift na Marinim vodama, umjetne skijaške staze na lokaciji Krst i druge sadržaje. "Trenutno smo u postupku dobivanja potrebnih dozvola za novu stazu na lokaciji Krčmar. Očekujemo da će to biti završeno sredinom ljeta, kako bi uspjeli izgraditi stazu do početka sljedeće zimske sezone",  objašnjavaju iz Skijališta Srbije. 

Upravo traje javni poziv za izgradnju ski-lifta na Marinim vodama, kao i proces za dobivanje građevinske dozvole. Očekuje se da će nova instalacija biti spremna za sljedeću skijašku sezonu, a kapacitet će se povećati za 1000 skijaša po satu. Osim Kopaonika, novu skijašku stazu dobit će i Zlatibor u zoni Sankova ravan. Izgradnja staze je planirana za 2019. godinu. 

Razvoj turizma

Suradnja južne regije
Krajem veljače više turističkih organizacija s juga Srbije na Beogradskom sajmu turizma potpisale su prijedlog Ugovora o osnivanju Turističke organizacije regije Kopaonik (TORK). Cilj osnivanja TORK-a je promocija i razvoj turizma regije Kopaonik, donošenje programa i planova sa Strategijom promocije turizma. Prijedlog ugovora potpisali su gradovi Kruševac i Kraljevo, općine Raška, Brus, Kuršumlija, Vrnjačka Banja, Blace, Aleksandrovac i Trstenik.

Komentirajte prvi

New Report

Close