Izrael uzvratio na napade, ubijeno najmanje 23 ljudi

Autor: Agencija VLM , 09. srpanj 2014. u 10:41
Reuters

Među ubijenima je 17 civila i petero djece, tvrde Palestinci.

Najmanje 23 ljudi, od kojih 17 civila i petero djece, ubijeno je jučer u Gazi, rekli su danas palestinski dužnosnici, prenosi Reuters. Riječ je o bombardiranju za koje Izraelci tvrde da bi mogao biti tek početak poduže ofenzive protiv islamističkih militanata, čije su rakete jučer pogodile izraelsko tlo dalje no ikad prije.

Hamas je preuzeo odgovornost za napad na Jeruzalem i Tel Aviv, a tvrde da su ispalili i raketu na Haifu, veliki grad na sjeveru Izraela. Ovo nije potvrđeno, no Izrael tvrdi da je raketa sletjela u Haderi, 100 km od Gaze.

Susjedi i zaposlenici bolnica tvrde da je Izrael danas ubio visoko pozicioniranog mjesnog vođu militantne islamističke skupine na sjeveru Pojasa Gaze te još pet drugih osoba, uključujući članove njegove obitelji.

Među stradalima u izraelskim napadima su četiri pripadnika Hamasa, koji su poginuli kada im je auto pogođen u gardu Gazi. Jedan od njih je Mohammed Shaaban, viši militant, prenosi BBC. Glasnogovornik Hamasa osudio je napade nazivajući ih strašnim ratnim zločinom.

Glasnogovornik izraelske vojske potpukovnik Peter Lerner rekao je da će Izrael nastaviti s bombardiranjem dok god se puca na njihove građane.

Komentirajte prvi

New Report

Close