Izdvajanja u Srbijagasu

Autor: Poslovni dnevnik , 07. siječanj 2020. u 21:59
Uskoro četiri distribucijske zone za plin u Srbiji/ NIKOLA ČUTUK/PIXSELL

Osnivaju nove tvrtke.

Pred Srbijagasom su veliki poslovi, ali i organizacijske promjene kako bi poslovao učinkovitije i bio konkurentniji na tržištu.

To je utvrđeno i vladinim razvojnim planom zemlje do 2025. Od najavljenih dodatnih 500 milijuna eura za energetiku značajan dio ići će za potporu plinskim investicijama, javlja RTS. Iz Srbijagasa već je izdvojen transport, nova tvrtka Transportgas Srbija ima 246 zaposlenih i posebno sjedište u Novom Sadu.

Sljedeći korak je izdvajanje poslovanje ogranka Distribucijagas Srbija, a u posljednjoj fazi bit će izdvojeni trgovina plinom i skladištenje. "Kao što je sada kod EPS-a, gdje imate mogućnost kupiti struju i od nekog drugog, tako će biti i u plinskom području.

Dakle, nama je bitno da uredimo, da imamo suvremenu mrežu, suvremenu kontrolu, dobar menadžment da upravlja tim sustavom, a trgovci neka se natječu", rekao je Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa.

U budućnosti će Srbija imati četiri distribucijske zone plina. Jedna će biti Beograd, druga Vojvodina a ostale dvije u središnjoj i južnoj Srbiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close