Iz Niša kineska rasvjeta za automobile

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2019. u 21:59
Proizvodit će se najviše za njemačko, francusko i slovačko tržište/Petar Glebov/PIXSELL

Kompanija Xingyu Automotive Lighting Systems uložit će 50 milijuna eura što će omogućiti otvaranje 1000 radnih mjesta, dok je početak gradnje pogona planiran za 2020.

Goran Knežević, ministar gospodarstva Srbije, potpisao je Memorandum o razumijevanju sa Sjaoping Zuom, glavnom direktoricom kineske kompanije Xingyu Automotive Lighting Systems, i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, za investiciju vrijednu oko 50 milijuna eura, koja će omogućiti otvaranje 1000 radnih mjesta.

Kineski partneri planiraju u Nišu izgraditi tvornicu rasvjete za automobilsku industriju, a ministar Knežević kaže da će kompanija donijeti nove tehnologije u autoindustriju, javlja Tanjug.

Početak izgradnje dogovoren je za 2020. godinu, dok će plasman proizvoda biti osiguran prije svega na tržištima Njemačke, Francuske i Slovačke.

Planirana je suradnja s vodećim kompanijama u autoindustriji, poput BMW-a, Volkswagena, Audija, Peugeota, Renaulta, Opela i drugih. Kompanija Xingyu Automotive Lighting Systems zapošljavaju oko 5000 radnika u pet tvornica u Kini, Njemačkoj i Japanu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close