Jutta Weinkouff u razgovoru za FreshFruit Portal objasnila je kako je danski problem otpadne hrane rezultirao otvaranjem prvog supermarketa u zemlji, djelomično financiranog od strane neprofitne organizacije DanchurchAid (DCA). „Oko 790 milijuna ljudi diljem svijeta živi u teškom siromaštvu, idu u krevet gladni, dok se u Danskoj 700.000 tona hrane baca ili uništava svaki dan“, kaže ona. „Ova tužna kontradikcija je jedan od glavnih razloga zašto je DCA odlučio krenuti u osnivanje WeFooda. Zapravo, početna točka bio je TV program s naglaskom na otpadnu hranu jednog velikog supermarketa kada je DCA preuzeo izazov u cilju borbe protiv gladi.“
WeFood je opskrbljen proizvodima koji uključuju svježe proizvode koje supermarketi više ne žele, prenosi Agrobiz. Tim volontera ih svakodnevno prikuplja od trgovaca, a zatim WeFood prodaje sve što dobije. Većina robe je donirana zbog grešaka u označavanju, ako je ambalaža oštećena ili proizvođači imaju višak proizvoda koji ne mogu prodati. Jedna polica posvećena je proizvodima kojima je istekao rok „najbolje upotrijebiti do“.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu