Ispod gradića krije se čak 25 tona antičkog blaga?

Autor: Poslovni.hr , 01. studeni 2015. u 10:13
Foto: Thinkstock

Blago koje se krije ispod grada pripadalo je Alariku, kralju Vizigota.

Gradonačelnik talijanskog gradića Cosenza u Kalabriji najavio je iskapanje 25 tona antičkog blaga čija bi vrijednost mogla dosegnuti i milijardu funti. Mario Occhiuto tvrdi da će vlak s nacističkim blagom izblijedjeti u zaborav u usporedbi s njihovim otkrićem. 

Kako pišu 24 sata, blago koje se krije ispod grada pripadalo je Alariku, kralju Vizigota. Vođa ovog njemačkog naroda opljačkao je Rim 410. godine i nagomilao blago u zlatu, srebru i dragom kamenju, ali uzeo je i neke neprocjenjive predmete iz 'Svete zemlje' koje su pak Rimljani ukrali od Jeruzalema. 

Alarik je, zajedno sa svojim blagom, pokopan u ovom talijanskom gradiću. Grobnica mu se nalazi ispod rijeke Busento. Kako bi mu napravili grobnicu brojni robovi iskopali su kanale, skrenuli tok rijeke, iskopali grobnicu te nakon ukopa Alarika, njegovih konja i blaga koje je sakupio u godinama vladavine, vratili rijeku na njezin pravi tok. Nakon obavljenog posla sve robove ubili su Alarikovi vojnici kako tajna o točnoj lokaciji nikad ne bi bila otkrivena. 

Komentirajte prvi

New Report

Close