Internetska prodaja povukla polugodišnje prihode Lega

Autor: Poslovni dnevnik , 02. rujan 2020. u 22:00
Kompanija je u jeku pandemije morala privremeno zatvoriti fizičke trgovine/REUTERS

Tvrtka navodi da je na vodećim tržištima u zapadnoj Europi, Sjevernoj Americi, azijsko-pacifičkoj regiji i Kini zabilježila dvoznamenkasti rast prodaje.

Danski proizvođač igračaka Lego izvijestio je u srijedu da su mu prihodi u prvoj polovini 2020. porasli zahvaljujući snažnoj internetskoj prodaji koja je pomogla nadoknaditi privremeno zatvaranje fizičkih trgovina u jeku pandemije koronavirusa.

Prihodi su porasli sedam posto, na 15,7 milijardi kruna (2,5 milijardi dolara). Iskazana u krunama, neto dobit pala je 1 posto, na 2,6 milijardi kruna.

Tvrtka navodi da je na vodećim tržištima u zapadnoj Europi, Sjevernoj Americi, azijsko-pacifičkoj regiji i Kini zabilježila dvoznamenkasti rast prodaje.

Internetska prodaja i novi proizvodi pomogli su nadoknaditi zatvaranje fizičkih trgovina zbog blokada vezanih uz koronavirus, rekao je izvršni direktor kompanije Niels Christiansen.

“Zbog pandemije ubrzavaju mnogi glavni trendovi koji oblikuju naš sektor, poput digitalizacije i internetske trgovine”, dodao je Christiansen.

Kompanija je u prvoj polovini godine zabilježila više od 100 milijuna posjeta internetskim trgovinama, dvostruko više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Ove godine planiraju otvoriti oko 120 novih fizičkih trgovina, uključujući 80 u Kini. U prvoj polovini godine otvorili su ih 46, od čega 30 u Kini.

Najpopularnije su u portfelju proizvoda linije poput Lego Technica i Lego Classica, te one povezane s filmovima poput Ratova zvijezda, Harryja Pottera i Lego Disney Princess.

Komentirajte prvi

New Report

Close