Instagram i WhatsApp nisu na prodaju

Autor: Poslovni dnevnik , 22. rujan 2019. u 22:00
Zuckerberg o odgovornosti društvenih medija REUTERS

Mark Zuckerberg u Washingtonu odbacio ideju o prodaji popularnih aplikacija.

Čelnik Facebooka Mark Zuckerberg imao je “konstruktivan sastanak” s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Bijeloj kući, izvijestili su iz kompanije

Također, na sastanku u Kongresu Zuckerberg je odbacio ideju o prodaji Instagrama i WhatsAppa. Zuckerberg se tamo sastao s “kreatorima politika kako bi poslušao što ih brine i razgovarao o regulaciji interneta u budućnosti”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

Istrage protiv Facebooka

Trump je tvitao da je imao “ugodan sastanak s Markom Zuckerbergom u Ovalnom uredu”, ne navodeći detalje.

Zuckerberg, koji je prošle godine posjetio Capitol Hill i svjedočio pred američkim Kongresom zbog skandala tvrtke Cambridge Analytica, susreo se prije sastanka s Trumpom i s brojnim republikancima, uključujući senatore Josha Hawleya i Johna Cornyna.

Hawley je tvitao da je izazvao osnivača Facebooka da pokaže da je kompanija “ozbiljna u vezi pristranosti, privatnosti i konkurencije” prodajom WhatsAppa i Instagrama i omogućavanja neovisnoj, trećoj strani nadzor nad cenzurom. “Odgovorio je niječno na oba prijedloga”, tvitao je senator. Cornyn je rekao da su na “otvorenom sastanku punom poštovanja raspravljali o odgovornostima društvenih medija, regulacijskim prijedlozima, izbornoj sigurnosti, privatnosti i cenzuri konzervativnih glasova na društvenim medijima”. Facebook je jedna od najvećih tehnoloških tvrtki od koje je pravosudni odbor američkog Kongresa zatražio emailove i pravne podneske ranije ovog mjeseca. Savezni regulatori i glavni tužitelji gotovo svih 50 američkih država također su pokrenuli vlastite istrage Facebooka i Googlea.

Pet milijardi dolara kazne

Društveni medij je kritiziran jer je dopustio trolovima koje je navodno podupirala Rusija da objavom oglasa utječu na predsjedničke izbore 2016. na kojima je Trump došao na vlast.

U srpnju je američka vlada kaznila Facebook s pet milijardi dolara zbog kršenja privatnosti korisnika nakon što su iscurili podaci gotovo 87 milijuna korisnika kojima je pristupio Cambridge Analytica, politička konzultantska tvrtka sa sjedištem u 
Londonu koja je radila na Trumpovoj izbornoj kampanji 2016.

Komentirajte prvi

New Report

Close