Imaju najveći dnevni porast zaraženih u pet mjeseci, umrlo ukupno više od 160 tisuća ljudi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. ožujak 2021. u 15:01
Foto: Reuters

Država razmatra uvođenje strogog zatvaranja ovaj tjedan.

Indija je u ponedjeljak potvrdila najveći dnevni porast zaraza koronavirusom u pet mjeseci s najviše novih slučajeva u najbogatijoj saveznoj državi Maharastri.

U protekla 24 sata potvrđeno je 68.020 novih slučajeva koronavirusa, objavilo je ministarstvo zdravstva. To je najveći broj zaraženih u danu od 11. listopada prema podacima Reutersa.

Indija ima preko 60.000 novih slučajeva već tri dana za redom, ali novi broj zaraza još uvijek je niži nego u rujnu kad bilo više od 90.000 zaraženih dnevno.

Ukupan broj zaraza od početka pandemije prešao je 12 milijuna u toj zemlji koja je treća najteže pogođena u svijetu nakon Sjedinjenih Država i Brazila.

Neki stručnjaci vjeruju da bi moglo biti više od 300 milijuna zaraženih zbog nedovoljno testiranja iako se situacija nešto poboljšala.

U ponedjeljak je u Indiji umrla još 291 osoba, ukupno više od 160.000 ljudi.

Maharastra, zapadna država u kojoj se nalazi financijsko središte Mumbai, zabilježila je svoj dnevni rekord s 40.414 novih zaraza.

Država razmatra uvođenje strogog zatvaranja ovaj tjedan. Već je postrožila putovanja i uvela noćni policijski sat.

Nekoliko država ograničilo je okupljanja na hinduističkom proljetnom festivalu Holi i muslimanskom prazniku Shab-e-Barat koji padaju na ovaj vikend.

Osam indijskih saveznih država – Maharashtra, Karnataka, Punjab, Madhya Pradesh, Gujarat, Kerala, Tamil Nadu i Chhattisgarh čine 84,5 posto svih slučajeva u zemlji, priopćila je vlada.

Komentirajte prvi

New Report

Close