Iako još nije u EU iz ove balkanske države odlazi više ljudi nego iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2019. u 12:39
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U balkanskoj regiji primjetan je trend iseljavanja, a pozitivan migracijski saldo zabilježen je jedino u Slovenji.

U balkanskoj regiji primjetan je trend iseljavanja, a pozitivan migracijski saldo zabilježen je jedino u Sloveniji, piše Al Jazeera Balkans.

To pokazuje interaktivna mapa migracija u Europi, u kojoj su prikazani podaci CIA-e, sa brojkama koje se odnose na migracijski saldo na 1.000 stanovnika.

Najveći pad broja stanovnika zabilježen je u Crnoj Gori – gotovo pet iseljenih na 1.000 stanovnika (-4.9).

Na drugom mjestu je Kosovo (-2,6), zatim Hrvatska (-1,4), Bosna i Hercegovina (-0,4) dok je u Srbiji migracijski saldo na nuli, odnosno, nema pada, ali ni rasta broja stanovnika.

Najveći pozitivni migracijski saldo, prema mapi, zabilježen je u Španjolskoj, zatim Luksemburgu, na Cipru, u Malti i San Marinu.

Najveći pad stanovnika dogodio se u Moldaviji, gdje je više od devet iseljenih na 1.000 stanovnika.

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(“script”)[0],d=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^\/{2}/.test(i)&&(i=d+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var r=e.createElement(“script”);r.async=1,r.id=s,r.src=i,o.parentNode.insertBefore(r,o)}}(document,0,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

Komentirajte prvi

New Report

Close