Delta Real Estate gradit će satelitski grad: Planirano je 3000 stambenih jedinica za oko 9000 stanovnika

Autor: Poslovni dnevnik , 19. prosinac 2019. u 13:02
Foto: Getty Images

Stambeni kompleks u blizini industrijske zone obuhvatit će industrijski park, stambeno-poslovni centar, vrtiće, školu, bolnicu i druge sadržaje.

Pokraj satelitskog grad Singidunum u Surčinu, na području Beograda, koji će biti izgrađen kod Dobanovačke petlje, kompanija Delta Real Estate, koja posluje u sklopu Delta Holdinga Miroslava Miškovića, planira izgradnju sličnog grada u malom.

Plan detaljne regulacije područja gospodarske zone Autoput, koji je urađen krajem prošle godine na zahtjev kompanije, predviđa mogućnost gradnje gospodarskog parka na 40 hektara u blizini aerodroma Nikola Tesla, neposredno uz autocestu Beograd-Zagreb.

Prilika za građevinare

Tu parcelu u vlasništvu Delte čini poljoprivredno zemljište, ali je nedavno učinjen još jedan korak prema gradnji buduće gospodarske zone koja će obuhvatiti suvremene tehnološke industrijske parkove, ali i stambeni kompleks po sistemu Live&Work.

Naime, vlada Srbije nedavno je donijela rješenje kojim se utvrđuje javni interes za izvlaštenje zemljišta i objekata za izgradnju energetske, prometne i komunalne infrastrukture na lokaciji budućeg Deltinog gospodarskog parka.

 

40 hektara

veliko je Deltino zemljište na kojem će se podići stambeno-poslovni kompleks

Međutim, kako tvrde u kompaniji Delta Real Estate, gradnja ovog velikog projekta nije u planu sljedeće godine. “Plan svakako postoji, imamo i zemljište, ali projekt još nije pripremljen”, rekli su za eKapiju dodajući da još nije poznata vrijednost investicije. Kompanija u 2020. godini želi izgraditi novu poslovnu zgradu Delta Holdinga u Beogradu i tri trgovačka centra. Izgradnja novog poslovno-stambenog kompleksa bit će šansa ne samo za kompanije koje se bave visokogradnjom, već i za one iz područja područja prometne, energetske i komunalne infrastrukture, budući da na toj parceli trenutno nema pristupnih prometnica, kao niti vodovodne, kanalizacijske, elektroenergetske, plinske i toplovodne mreže.

Singidunum na 300 hektara

Projekt Singidunum planiran je na površini od 220 hektara u katastarskoj općini Dobanovci u sklopu Općine Surčin. Singidunum će imati sve osobine suvremenog satelitskog grada: stambeni kompleksa u blizini industrijske zone, koji će obuhvaćati industrijski park, stambeno-poslovni centar, vrtiće, školu, bolnicu i druge sadržaje. Plan za izgradnju Singidunuma vodi tvrtka Singidunum-buildings iz Beograda koja je i financijer projekta, a u njenom vlasništvu je više od 300 hektara u tom području. Planirano je 3000 stambenih jedinica za oko 9000 stanovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close