Huawei u svinjama pronašao nove izvore prihoda

Autor: Poslovni dnevnik , 24. veljača 2021. u 14:13
Kompanija namjerava farmama ponuditi modernizaciju kroz tehnologiju prepoznavanja lica/Reuters

Kina ima najveći svinjogojski sektor u svijetu i dom je pola svjetske populacije svinja.

Kineski telekomunikacijski div Huawei pokušava se domisliti rješenju koje će mu pomoći prebroditi nevolje s američkim sankcijama, a pronašao ga je u umjetnoj inteligenciji koja bi trebala poboljšati uzgoj najinteligentnijih domaćih životinja.

Kina ima najveći svinjogojski sektor u svijetu i dom je pola svjetske populacije svinja. Uzgajivači već koriste tehnologiju kako bi modernizirali farme – uz pomoć umjetne inteligencije otkrivaju bolesti i prate zdravstveno stanje životinja.

Huawei je pak razvio tehnologiju prepoznavanja ljudskih lica, zbog čega se u siječnju našao na udaru kritika. No, tehnologija omogućuje i razlikovanje životinja, po specifičnim obilježjima njuški.

Druga pak aplikacija prati njihovu težinu, prehranu i kretanje. Kompanije poput JD.coma i Alibabe već surađuju s uzgajivačima svinja u Kini.

“Svinjogojstvo je još jedan primjer naših pokušaja da uz pomoć tehnologije revitaliziramo neke tradicionalne sektore kako bismo stvorili veću vrijednost za industriju u 5G dobu”, ističe glasnogovornik Huaweija.

Kompanija je spremna udružiti snage i s proizvođačima ugljena. Početkom veljače, osnivač i izvršni direktor Ren Zhengfei najavio je otvaranje laboratorija za inovacije u rudarstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close