Hotel sa 25 soba prodaje se po cijeni luksuznog stana

Autor: Poslovni dnevnik , 05. srpanj 2017. u 13:51
Grand Hotel Slam namijenjen je prije svega sportašima

Grand Slam Hotel je u neposrednoj blizini lječilišnih hotela i trenutno nije otvoren, ali ga se može otvoriti bez većih ulaganja.

U Rogaškoj Slatini na prodaju je hotel po cijeni luksuznih apartmana u Ljubljani. Početna cijena za hotel u Rogaškoj Slatini, nakon više od tri godine prodaje pala je ispod manje od petine procijenjene vrijednosti, piše portal Siol.net.

"Prodaje se luksuzni peterosobni tripleks stan u Šiški u susjedstvu Belle vie Tivoli. Cijena 770,007 eura", počinje oglas koji je ovih dana objavila slovenska agencija za nekretnine Stoja Trade. Stan se nalazi u susjedstvu koje gradi kompanija Kolektor i bit će dostupan sljedeće godine. Za isti novac na drugom kraju Slovenije može se kupiti hotel i odmah početi izdavati sobe, navodi portal. Novog vlasnika traži Grand Slam Hotel u Rogaškoj Slatini, najpoznatijem slovenskom lječilištu, poznatom po termalnim i mineralnim vodama. Hotel koji je u potpunosti obnovljen 2009. godine, ima 25 dvokrevetnih soba, koje su prilagođene za sportaše. Zajedno s hotelom prodaju se i četiri zatvorena teniska terena, gdje se održavaju državni turniri i šest vanjskih terena, kao i squash teren, fitness i saune.

 

770 tisuća

cijena je za Grand Slam Hotel, i nekoliko teniskih igrališta

Prikupljanje ponuda
Grand Slam Hotel je u neposrednoj blizini lječilišnih hotela i trenutno nije otvoren, ali ga se može otvoriti bez većih ulaganja, osim ako novi vlasnik u Rogašku Slatinu ne privuče više svjetski poznatih sportaša koji očekuju ponudu na najvišoj razini. Kupnja hotela sa četiri zvjezdice nalazi se u procesu prikupljanja obvezujućih ponuda, koji traje do 19. srpnja. Vodi ga stečajni upravitelj tvrtke Svit Boštjan Jurkošek. Početna cijena je samo mali dio one za koju su je prvobitno htjeli prodati. Početkom 2014. za hotel su očekivali cijenu od 4,84 milijuna eura, a sada je na prodaju za 770 tisuća eura. Riječ je o sedmom pokušaju prodaje. Kako je ranije pisao Siol.net, zanimanje kupaca za Grand Slam Hotel je značajne, ali prethodni pokušaji prodaje nisu bili uspješni. Sa stalnim sniženjem cijena također raste i zanimanje potencijalnih kupaca, kaže Jurkošek, ali dosad nije dobio nikakve službene ponude. Za kupnju su zainteresirani domaći i strani kupci, uglavnom ruski, koji su česti kupci lokalnih nekretnina. Grand Slam Hotel je ranije bio u rukama lokalnog hotelijera Jožefa Pipenbahera, u vlasništvu njegove tvrtke Terme Spa Rogaška bili su Grand hotel Rogaška, Hotel Slovenija, Hotel Styria, Hotel Strossmayer i Hotel Aleksander. Pod okriljem Pipenbaherove grupe bili su i Alp hotel u Bovecu, kao i Hotel Diana u Murskoj Soboti.

Spas s Arapima?
Godine 2013. godine mu je zbog neplaćanja kredita oduzela bivša Hypo banka (sada Addiko banke), a neke od njegovih tvrtki su u stečaju. U Hypu su upravljanje hotelima prepustili engleskoj kompaniji Hamilton Hotel Partners, koja ih je pripremila za prodaju. Grand hotel Rogaška, Hotel Strossmayer i Hotel Styria kupio je ruski milijarder Sergej Kacijev. Hotel sa pet zvjezdica Aleksandar je preuzeo ruski liječnik Nikolaj Vorobjev, Hotel Slovenija je kupila kompanija RG Hotel u vlasništvu Rusa Aleksandra Popova i Sergeja Bratusa. Kao i kod svih Pipenbaherovih hotela prihod od prodaje Grand Slam Hotela ići će tvrtki Heta Asset Resolution, koja je loša banka Hypo banke. Zanimljivo je da su u ožujku prošle godine slovenski mediji pisali o krizi turizma u Rogaškoj Slatini i očekivali spas od Arapa.  "Arapi imaju problema s dijabetesom i težinom te su u potrazi za takvim uslugama. U blizini je zračna luka u Zagrebu. Računamo da bi za tri do pet godina imali pet do 10 posto posjetitelja iz arapskog svijeta", rekao je tada Marko Lenček, direktor lječilišta Rogaška-Zdravstvo. 

Kako su prodavani hoteli

Ruski milijarder ponudio je najviše
Kada je ruski poduzetnik Sergej Kacijev 2015. kupio tri hotela u Rogaškoj Slatini za hotele su, prema informacijama Dela, bili zainteresirani i hrvatski Valamar i još dva ulagača, ali je na kraju Kacijev ponudio najvišu cijenu, koja nije objavljena. "U sva tri hotela je 90 zaposlenih, otpuštanja ne planiramo, a u srednjoročnom razdoblju mogli bi dodatno zapošljavati. Novi vlasnik će vjerojatno zahtijevati i nove investicije, a novih ulaganja posljednjih nekoliko godina nije bilo. Cilj je ponuditi gostima viši standard smještaja i višu cijenu", govorio je Roman Šipec, predstavnik tvrtke SLKI.

Komentirajte prvi

New Report

Close