Hesteel ulaže 120 milijuna dolara u Smederevo

Autor: Poslovni dnevnik , 16. prosinac 2016. u 14:57
Dolazak Kineza spasio je Željezaru od propasti

Kineski vlasnik srpske Željezare investira u obnovu i nabavu nove opreme i tehnologije.

Kineski Hesteel uložit će sljedeće godine 120 milijuna dolara u Željezaru Smederevo, izjavio je predsjednik te grupe Ju Jong nakon razgovora sa srpkim ministrom gospodarstva Goranom Kneževićem.

"Hesteel će uložiti 120 milijuna dolara u obnovu i nabavu opreme i tehnologije, kako bismo još više unaprijedili rad", najavio je Jong, objašnjavajući da je u prethodnih šest mjeseci u pogonima Hesteela boravilo oko 200 stručnjaka i tehničara koji su znatno unaprijedili proizvodnju. Jong je nakon obilaska smederevske Željezare razgovarao s menadžmentom i zaposlenima, te je ministru Kneževiću izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom, kao i planom za 2017., priopćilo je Ministarstvo gospodarstva.

Ministar Knežević je rekao da je ta investicija oživjela cijelo jedno područje Srbije i dala mu zamah da još bolje posluje, što je, prema njegovim rečima, pridonijelo da se Srbija može pohvaliti odličnim makroekonskim rezultatima, na koje su ukazale i značajne međunarodne institucije. "Srbija je stabilna zemlja s jasnim planom kako dalje", izjavio je Knežević, ističući da to moraju iskoristiti ulagači jer su stvoreni preduvjeti za projekte i u slobodnim zonama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close