Grčkom poduzetniku Petrosu Stathisu u zakup šest najljepših crnogorskih plaža

Autor: Poslovni dnevnik , 15. ožujak 2016. u 16:55
I plaže kod ekskluzivnog crnogorskog ljetovališta Sveti Stefan pripale su kompaniji Petrosa Stathisa

Grk je prije šest mjeseci kupio luksuzni hotel Maestral od slovenske kompanije HIT.

Kompanija grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa ove sezone upravljat će sa šest plaža na najatraktivnijem dijelu crnogorske obale, od Pržna do Svetog Stefana. Osim za hotelska kupališta  ispred Maestrala u Pržnu, Kraljičine i Kraljeve plaža u Miločeru i zapadne plaže u Sv. Stefanu, Adriatic Properties prvorangiran je i za zakup dva kupališta na gradskoj, istočnoj svetostefanskoj plaži.

Natječajno povjerenstvo JP Morsko dobro odabralo je Stathisovu kompaniju  za zakup 105 metara duge gradske plaže, uz grad-hotel Sveti Stefan. Zakupci hotelskog kompleksa Sv. Stefan-Miločer ponudili su 57.000 eura za jednogodišnji zakup, bez uračunatog poreza, dok je početna cijena na javnom pozivu iznosila 13.277 eura. Adriatic Properties prvorangiran je i za zakup drugog dijela gradske plaže, takođe u dužini od 105 metara. Kompanija je ponudila 33.000 eura za godišnji zakup, za koju je početna cijena iznosila 16.627 eura.

Ponuda Stahtisove kompanije najbolja je, unatoč tome što su u tom slučaju ponudili manje novca, ali su najviše bodova dobili kao dosadašnji zakupci. Ugovorom koji je crnogorska vlada zaključila 2007. davanjem u dugoračan zakup grada-hotela Sv. Stefan, hotela Kraljičina plaža i Vile Miločer, Adriatic Properties je dobio na upravljanje tri najljepše crnogorske plaže: Kraljičinu, Kraljevu i hotelsku svetostefansku plažu. Stathisu je pripala i najveća plaža u Pržnu, koja je dodijeljena hotelu Maestral, kojeg je grčki poduzetnik kupio prije pola godine od slovenske kompanije HIT. 

Komentirajte prvi

New Report

Close