‘Gotovo sam siguran da su Chaveza otrovali Amerikanci’

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2013. u 16:04
Evo Morales (Epa)

Saveznik pokojnog venezuelanskog lidera tim je riječima podurpo teoriju koju je ‘zakuhao’ Nicolás Maduro, privremeni Chavezov nasljednik.

Bolivijski predsjednik Evo Morales kazao je kako je gotovo siguran da su Huga Chaveza otrovali Amerikanci ili kako ih on naziva SAD "imperij", piše Buenos Aires Herald.

Kako Večernji list prenosi, saveznik pokojnog venezuelanskog lidera tim je riječima podurpo teoriju koju je 'zakuhao' Nicolás Maduro, privremeni Chavezov nasljednik.  Naime, Maduro je najavio kako će biti osnovano posebno znanstveno povjerenstvo koje treba istražiti slučaj, odnosno teoriju da su venezuelanski povijesni neprijatelj, odnosno SAD, 'zarazile Chaveza rakom'.

'Naša braća, kao što je na primjer Maduro, provest će istragu, ali ja mogu reći da sam gotovo siguran da se radi o trovanju. Imperij ima instrumente za rušenje socijalističkih vlada i pokreta koji su okrenuti protiv kapitalizma', izjavio je Morales uspoređujući Chavezovu smrt sa sumnjama u trovanje Yasera Arafata i Somona Bolivara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close