Google će proizvoditi Pixel telefone i dronove u Tamil Naduu

Autor: Domagoj Puljizović , 26. svibanj 2024. u 22:00
Foto: Reuters

Treće po redu svjetsko gospodarstvo postalo je ključno odredište za globalne tvrtke koje žele diverzificirati opskrbne linije izvan Kine usred geopolitičkih napetosti sa Zapadom.

Tehnološki div Google planira proizvoditi Pixel pametne telefone u Indiji u postojećem Foxconnovom pogonu u državi Tamil Nadu na jugu zemlje.

Naime, multinacionalna tehnološka kompanija ondje namjerava samostalno proizvoditi dronove, izvijestio je BBC.

Naime, treće po redu svjetsko gospodarstvo postalo je ključno odredište za globalne tvrtke koje žele diverzificirati opskrbne linije izvan Kine usred geopolitičkih napetosti sa Zapadom.

Još prošle godine kompanija je najavila planove za proizvodnju Pixel pametnih telefona u Indiji, počevši s modelom Pixel 8. “Indija je prioritetno tržište za Pixel pametne telefone, a mi smo posvećeni pružanju najboljeg od našeg hardvera i temeljnih ugrađenih softverskih mogućnosti ljudima diljem zemlje”, istaknuo je u objavi na službenom Googleovom blogu Rick Osterloh, izvršni direktor i viši potpredsjednik za uređaje i usluge u tvrtki.

Proizvodnja naprednih verzija Pixel pametnih telefona u Tamil Naduu započet tijekom ove kalendarske godine, a Google i Foxconn u tu svrhu potpisali su ugovor, kazao je u petak izvor za britanski medij.

Foxconn, multinacionalna korporacija s ​​sjedištem u Tajvanu koja se bavi proizvodnjom elektroničkih komponenti i uređaja, trenutačno ima dva pogona u Tamil Naduu. U jednom od svojih pogona u blizini grada Chennaija sklapa Appleove iPhone uređaje.

Googleova odluka da Pixel telefone proizvodi u Tamil Naduu nastupila je nakon što su se državni dužnosnici nedavno sastali s direktorima tvrtke. Prema izjavi vlade Tamil Nadua, dužnosnici Googlea također će se uskoro sastati s državnim ministrom M. K. Staljinom u Chennaiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close