Gates upozorava na novu pandemiju: Mogla bi biti 10 puta ozbiljnija od covida

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2021. u 09:23
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL

Još je jednom pozvao na poštenu distribuciju cjepiva, no po svemu što možemo čitati posljednjih dana, čini se da svijet ide upravo u suprotnom smjeru.

Bill Gates godinama je upozoravao na mogućnost izbijanja pandemije za koju svijet nije spreman i zbog koje bi posljedice mogle biti pogubne. Njegove najave prošle su se godine, nažalost, pretočile u stvarnost te je koronakriza iza sebe ostavila brojne preminule, zaključane zemlje i uništena gospodarstva, a i dalje ne znamo kojim će se smjerom pandemija razvijati, iako se nadamo da smo sve bliže njezinu kraju.

Zanimljivo je da upravo njega, koji je upozoravao na ovaj scenarij, na kraju mnogih smatraju glavnim zlikovcem i krivcem za pandemiju. Bill Gates od izbijanja zaraze novim koronavirusom često komentira pandemiju i daje svoja predviđanja o tome kada bi nam se životi mogli vratiti u normalu, ali i što možemo očekivati u budućnosti. U razgovoru za njemačke medije, čije su dijelove objavili na stranici Entrepreneur, Gates se ponovno dotaknuo budućnosti i novih potencijalnih pandemija, prenosi Zimo.

Ova je pandemija loša, no buduća pandemija mogla bi biti 10 puta ozbiljnija, rekao je te ponovno upozorio da trenutačno za nekontrolirano širenje nekog takvog ili još opasnijeg virusa nismo spremni. No nada se kako će se situacija ipak promijeniti tijekom sljedećih godina, a tome će sigurno doprinijeti i daljnji napredak znanosti i tehnologije te ćemo, osim epidemioloških znanja koja smo stekli tijekom korone, moći iskoristiti sve prednosti lijekova, testiranja, cjepiva itd.

Tako kaže da u slučaju da se pandemija koronavirusa dogodila prije 5 godina, tada ne bismo mogli tako brzo razviti cjepiva, što dovoljno govori o velikom napretku znanosti posljednjih godina. Još je jednom pozvao na poštenu distribuciju cjepiva, no po svemu što možemo čitati posljednjih dana, čini se da svijet ide upravo u suprotnom smjeru.

Komentari (8)
Pogledajte sve

On i njegova ekipa su takve budale da će stvarno stvoriti virus da pobije milijardu ljudi samo jer im je dosadno u životu.

Kako ovaj to lijepo zna što nas čeka tj što pripremaju.
Ne radi se o pandemiji nego o oduzimanju sloboda. Pitam se hoćemo li je više imati onakve kakve se sjećamo

Majstor je pripremio novi virus pa kaže “prijeti epidemija”….. hahaha

ovaj lik mi pomalo sve više i više ide na qrac.

New Report

Close