FOTO: Otvorena prva “koronavirus trgovina”, ponuda je vrlo raznolika

Autor: Tomislav Pili , 06. ožujak 2020. u 10:39
Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Vlasnica trgovine tvrdi kako joj nije cilj obogatiti se. Kaže kako trgovinu treba promatrati kao pomoć zajednici, a ističe i da potrebiti te stariji građani – najugroženija skupina koronavirusom – mogu dobiti popust.

Nakon što su trgovine u Washingtonu ostale bez higijenskih potrepština, poduzetnica Adelisha Patrom prepoznala je priliku i otvorila prvu trgovinu specijaliziranu za proizvode potrebne u epidemiji koronavirusa.

Kako piše Associated Press, u trgovini se mogu pronaći različite veličine maski za lice i boca s dezinficijensom za ruke, a kupci mogu pronaći i najnovije informacije Centra za kontrolu bolesti. Patrom, 29-godišnja bivša polaznica Harvarda, prodaje maske po cijenama od 5 do 20 dolara, ovisno o veličini. U trgovini se mogu kupiti i paketi koji sadrže masku, gumene rukavice i dezinficijens za ruke za 20 do 30 dolara. Za sada posao baš i ne ide – od otvaranja početkom tjedna tek tri kupca ostavili su novac u trgovini.

AP piše kako Patrom prodaje neke maske i po dvostruko višoj cijeni nego što se mogu naći na Amazonu. Međutim, vlasnica trgovine tvrdi kako joj nije cilj obogatiti se. Kaže kako trgovinu treba promatrati kao pomoć zajednici, a ističe i da potrebiti te stariji građani – najugroženija skupina koronavirusom – mogu dobiti popust. Adelisha Patrom ideju za pokretanje ovog posla dobila je nakon iskustva u vlastitoj obitelji. Njezinom ocu u studenom je dijagnosticirana leukemija. Kako mu je kemoterapija oslabila imunitet, Patrom je kupila veću količinu N95 maski koje se smatraju znatno učinkovitijima od običnih kirurških maski.

Širenjem epidemije u SAD-u, Patrom je dokupila i dezinficijense, a višak zaliha odlučila je prodati u svojoj trgovini. Reletivno slab promet za sada ju ne brine. “Mislim da ljudi još nisu počeli paničariti. Kada prvi slučaj bude potvrđen u Washingtonu, red pred trgovinom protezat će se do kraja ulice”, smatra Patrom.

Komentirajte prvi

New Report

Close