Flydubai neće u Tuzlu zbog viznog režima

Autor: Poslovni dnevnik , 14. veljača 2018. u 21:59
Budući izgled Međunarodnog aerodroma u Tuzli

Zračna luka pregovara o novim linijama s kompanijom iz UAE-a, te s Wizz Airom.

S aerodroma u Tuzli ove godine bit će uspostavljene dvije nove linije, a kako Klix.ba doznaje, pregovara se s kompanijom Wizz Air. 

S druge strane, suradnja sa zračnim prijevoznikom Flydubai još uvijek nije službeno uspostavljena, zbog problema koji su povezani s viznim režimom između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, procedura vezana za izdavanje viza mogla bi utjecati na broj prevezenih putnika. Procedure vezane za izdavanje viza ranije su utjecale i na broj prevezenih putnika za London, zbog čega je Wizz Air u potpunosti ukinuo ovu liniju s aerodroma u Tuzli, te svoju ponudu ostavio na 14 destinacija.

"Ovaj problem istaknut je na sastanku koji smo imali u Dubaiju s predstavnicima kompanije Flydubai. Te informacije uputili smo nadležnim institucijama, ali odgovor od resornog ministarstva još uvijek nismo dobili", kaže Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli.

Zračna luka je prošle godine uslužila 535.000 putnika, čime je godišnji plan premašen za 32%. Povećanje broja putnika planirano je i za 2018. godinu, Karasalihović ističe da se ove godine očekuje dolazak 600.000 putnika, a poboljšanju usluga svakako će pridonijeti i realizacija projekta proširenja putničkog terminala.

Ove godine završava se i gradnja carinskog skladišta za gorivo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close