Dvije rakete pale na Izrael, Obama danas u Palestini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2013. u 09:46
Barack Obama, Benjamin Netanyahu (Epa)

U raketnom napadu nitko nije ozlijeđen, samo je pričinjena manja materijalna šteta na jednoj kući u blizini izraelske granice s Gazom.

Dvije rakete doletjele su iz Pojasa Gaze na izraelsko područje u četvrtak, na dan kada će američki predsjednik Barack Obama posjetiti palestinska područja i razgovarati s tamošnjim čelništvom.

U raketnom napadu nitko nije ozlijeđen, samo je pričinjena manja materijalna šteta na jednoj kući u blizini izraelske granice s Gazom. Nijedna militantna skupina još nije preuzela odgovornost za napad. Obama je u srijedu doputovao u Izrael, po prvi put otkako je predsjednik, i sastao se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom. Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka Obama je izrazio želju da se nastave izraelsko-palestinski razgovori, ali nije iznio nove prijedloge niti je spomenuo gradnju izraelskih naselja na okupiranim teritorijaima, glavnim uzrokom propasti pregovora pod pokroviteljstvom SAD-a 2010. godine.

Rekao da želi saslušati obje strane prije no što se odluči kako nastaviti, a za to će imati prigodu danas kada ga u Ramalahu na Zapadnoj obali očekuje sastanak s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. Morat će se suočiti i s nezadovoljstvom izraelskih čelnika koji ga optužuju da ne čini dovoljno na ostvarenju palestinske države i zaustavljanju židovske kolonizacije. Palestinski aktivisti postavili su u srijedu prosvjedni logor u blizini mjesta gdje Izrael namjerava izgraditi novo naselje židovskih naseljenika na Zapadnoj obali, pokušavajući na taj način skrenuti pozornost na svoju borbu tijekom posjete američkog predsjednika Baracka Obame

Komentirajte prvi

New Report

Close