Duma osudila napad na banke

Autor: Poslovni dnevnik , 19. ožujak 2017. u 21:59
Na poslovnicama Sberbanka u Kijevu ispisivane su proturuske parole/REUTERS

Reakcija na ukrajinske sankcije.

Ruska Duma podnijela je žalbu parlamentima europskih država, Europskom parlamentu, Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju i generalnom tajniku Vijeća Europe u vezi s "napadima na bankarske institucije u Ukrajini.

"Zastupnici izražavaju krajnje negodovanje u vezi s napadima na banke u Ukrajini, vrhunac kojih se zbio 14. i 15. ožujka", kaže se u priopćenju ruskog parlamenta koje prenose mediji. Ruski parlamentarci upozoravaju europske kolege o ukazu ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka koji je odlučio uvesti sankcije protiv, kako se kaže, "bankarskih institucija registriranih u skladu sa zakonom i koje savjesno ispunjavaju zakonske obveze".

Sankcije koje je Ukrajina nametnula podružnicama ruskih državnih banaka u Ukrajini u priopćenju Dume ocjenjuju se neusklađenima s normama međunarodnog prava. Podsjetimo, ukrajinska središnja banka odobrila je sankcije protiv pet ruskih državnih banaka koje posluju u Ukrajini na godinu dana. Tijekom prošloga tjedna u Ukrajini su betonskim zaprekama blokirani ulazi u poslovnice Sberbanka i drugih ruskih banaka, na kojima su ispisivane antiruske parole. 

Komentirajte prvi

New Report

Close