Državljanstvo CG za tri Malezijca

Autor: Poslovni dnevnik , 23. lipanj 2019. u 21:59
Hotel vrijedan 11 mil. eura imat će 93 sobe

Grade hotel u Kolašinu.

Crnogorska vlada krajem prošlog tjedna dala je suglasnost da vlasnici tvrtke Kolašin Resort & Spa koji se kriju iza offshore tvrtke iz Malezije, koja treba graditi condo hotel u Kolašinu, mogu dobiti državljanstvo Crne Gore na temelju tog ulaganja, pišu Vijesti.

Prema podacima iz središnjeg registra, osnivač te kompanije je offshore tvrtka Oriental Management INC iz Malezije. Predstavnici vlasnika i potencijalni novi crnogorski državljani su Rowshan Ara Chowdhury, Mohammed Abdul Alim Chowdhury i Salim Chowdhury Nirjhor. 

U obrazloženju vladine odluke navodi se da je planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa s četiri zvjezdice u Kolašinu, predračunske vrijednosti investicije od 11,360.959 eura, te da je namjera investitora da u sklopu condo hotela otvori novih 66 radnih mjesta. 

Navodi se i da je planirano da hotelski kompleks sadrži 93 smještajne jedinice ukupnog kapaciteta 380 ležajeva. Ekonomsko državljanstvo u Crnoj Gori bit će dostupno za najviše 2000 ulagača, a program preko kojeg se može ostvariti takvo državljanstvo trajat će tri godine.

Jedan od uvjeta je da za crnogorsko državljanstvo može aplicirati stranac koji u Crnoj Gori ili nekoj drugojdržavi nije pravomoćno osuđen.

Komentirajte prvi

New Report

Close