Disneyeva streaming plaftorma po prvi put ‘u plusu’

Autor: Poslovni dnevnik , 07. svibanj 2024. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

U streaming biznis kompanija je uložila više od 11 milijardi dolara od njegovog pokretanja.

Disneyev segment streaminga ostvario je dobit po prvi put otkako je kompanija pokrenula Disney+ krajem 2019. godine. Podvlačenje crte po pozitivni rezultat dogodilo se nekoliko mjeseci prije od očekivanja zahvaljujući smanjenju troškova i popularnosti Hulu programa uključujući Shogun i The Bear, piše FT.

U streaming biznis kompanija je uložila više od 11 milijardi dolara od njegovog pokretanja, ali su u međuvremenu srezani troškovi i podignute cijene u pokušaju da postignu profitabilnost. Streaming je zaradio 47 milijuna dolara u svom drugom fiskalnom tromjesečju, u usporedbi s gubitkom od 587 milijuna dolara godinu ranije.

“Rano prijeći prag profitabilnosti nešto je zbog čega se možemo osjećati vrlo dobro”, rekao je Hugh Johnston, Disneyjev glavni financijski direktor. U aktualnom kvartalu streaming segment opet će zaroniti u minus zbog Disney+ Hotstara u Indiji, ali će se ponovno biti profitabilan na jesen, rekao je Johnston.

Vijesti o streamingu stigle su nakon što je Disney izvijestio o neto gubitku od 20 milijuna dolara tijekom drugog tromjesečja, uglavnom zbog umanjenja goodwilla. Isključujući te stavke, Disneyjeva prilagođena zarada od 1,21 dolara po dionici porasla je 30 posto na godišnjoj razini premašivši očekivanih 1,10 dolara.

Izvršni direktor Bob Iger rekao je da su dobri rezultati velikim dijelom rezultat ‘odjela za iskustva’, koji uključuje tematske parkove izvan SAD-a, uključujući Shanghai Disney. Njegov plan za ponovno osnaživanje filmskih studija tvrtke bit će stavljen na kušnju s nadolazećim izdanjima uključujući Kingdom of the Planet of the Apes ovog mjeseca, Pixarov Inside Out 2 u lipnju i Marvelov Deadpool & Wolverine u srpnju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close