Dionica najvećeg svjetskog proizvođača rukavica pala za više od 50 posto

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2021. u 05:33
Foto: pixabay

Kompanija je u petak objavila godišnji pad neto dobiti od 48 posto na 145,1 milijun dolara u razdoblju od lipnja do kolovoza.

Dionice malezijske kompanije Top Glove, najvećeg svjetskog proizvođača rukavica, pale su više od 50 posto ove godine nakon što je tempo procjepljivanja protiv Covida 19 smanjio potrebe za tom opremom diljem svijeta.

“Kao u svakom biznisu, uvijek postoje usponi i padovi. Ne možete očekivati da se super profiti nastave dugo, dugo vrijeme. Tako, zadovoljni smo da smo imali dobru prošlu godinu”, rekao je glavni direktor Top Glovea Lee Kim Meow, prenosi CNBC. Podsjetimo, dionice Top Glovea skočile su lani 290 posto.

Kompanija je u petak objavila godišnji pad neto dobiti od 48 posto na 145,1 milijun dolara u razdoblju od lipnja do kolovoza. Prihod je istodobno smanjen za trećinu u odnosu na razdoblje prije godinu dana.

U komentaru malezijska kompanija navodi slabije rezultate zbog normalizacije potražnje koja je nastupila nakon masovnih programa cijepljenja na globalnoj razini što je dovelo do nižeg obujma prodaje i prosječnih ostvarenih cijena koje nije popratilo posljedično smanjenje sirovina.

Povrh toga, prodaju u SAD-u pogodila je američka zabrana uvoza opravdana navodima da kompanija prakticira prisilni rad. Ranije ovog mjeseca zabrena je ukinuta. Po objavi poslovnih rezultata dionice Top Glovea izgubile su u ponedjeljak na vrijednosti više od osam posto čime je gubitak od početka godine premašio 54 posto.

I drugi malezijski proizvođači medicinskih rukavica zabilježili su u ponedjeljak pad cijene dionica, poput Hartalega, Supermaxa i Kossana, u rasponu između četiri i šest posto. Usporedbe radi, benchmark indeks FTSE Bursa Malaysia KLCI Index pao je 1,3 posto u ponedjeljak.

Komentirajte prvi

New Report

Close