Deutsche Post zbog korona krize manje ovisan o dostavi paketa za Amazon

Autor: Tomislav Pili , 18. lipanj 2020. u 22:00
Zbog rasta internetske prodaje kompanija dobila mnoštvo novih klijenata/REUTERS

Na globalnoj razini, Amazonov udjel u prihodima iznosio je dva posto.

Pandemija i posljedični rast internetske trgovine donijeli su pozitivnu promjenu za njemačku logističku kompaniju Deutsche Post koja više nije toliko ovisna o poslovanju globalnog diva internetske trgovine, američkog Amazona.

Kako je izjavio Frank Appel, izvršni direktor Deutsche Post, ovisnost kompanije o Amazonu tijekom ove godine je smanjena jer je koronakriza dovela do velikog rasta isporuka paketa i za ostale klijente. Appel vjeruje da će se taj trend održati i tijekom drugog polugodišta, prenosi Reuters.

Prema njegovim riječima, kompanija očekuje da će ove godine nadmašiti prvotne procjene o rastu njemačkog tržišta paketne dostave od 5 posto. S obzirom da više ljudi kupuje preko interneta, kompanija privlači mnoštvo drugih klijenata, što pomaže u ograničavanju ovisnosti o Amazonu, pojasnio je Appel.

Dodao je kako je američka kompanija donedavno sudjelovala sa šest posto u poslovanju s paketnom dostavom Deutsche Posta u Njemačkoj. Na globalnoj razini, Amazonov udjel u prihodima iznosio je dva posto.

Deutsche Post DHL, jedna od najvećih svjetskih logističkih kompanija, očekuje da će manje letova putničkih zrakoplova rezultirati velikom nestašicom teretnog prostora u zračnom prijevozu tijekom drugog polugodišta. A to bi trebalo donijeti rast cijena prijevoza. Appel tvrdi da je to prednost za DHL čija flota broji 250 zrakoplova.

Komentirajte prvi

New Report

Close